Sport Centar

Ševelj: Sablić mi je otkrio na kojoj poziciji me vidi, to će biti svojevrsno iznenađenje

Nakon što je Goran Sablić preuzeo ekipu Sarajeva, put Koševa otišao je i Vicko Ševelj.

Ševelj: Sablić mi je otkrio na kojoj poziciji me vidi, to će biti svojevrsno iznenađenje
FOTO: fksarajevo.ba

Nakon što je Goran Sablić preuzeo ekipu Sarajeva, put Koševa otišao je i Vicko Ševelj.

Ovaj 20-godišnji Dubrovčanin, inače kapiten u mlađim uzrastima Hajduka nije previše dvoumio kada mu je agent stavio ponudu Sarajeva, piše Germanijak.hr.

“Ma odluka je bila lagana. Agent je donio ponudu Sarajeva, imali smo opciju dva prvoligaša u Hrvatskoj i onu iz švicarskog Lugana. Presudila je činjenica da me u Sarajevu čeka trener koji me trenirao u B ekipi Hajduka i njegov stručni štab. Finansije su mi tu bile sasvim nebitne već sam gledao samo sportski aspekt priče”, priča Vicko Ševelj nakon uvodnih nekoliko dana boravka u prvoligašu s Koševa za Germanijak.hr.

Iako se očekivalo da će Ševelj “drvljem i kamenjem” na Hajduk, odluku da mu se ne ponudi ugovor primio je sasvim normalno.

“Što se tiče Hajduka, to je za mene završena priča. Nema nikakve ljutnje jer to je moj klub u kojem mi je bila čast provoditi svaki dan u ovih pet godina otkako sam došao iz rodnog Dubrovnika. Dobio sam kapitensku traku i dokazao svoju odanost ponašanjem na travnjaku i van njega te svojim radom. Odluku sportskog sektora sam prihvatio jer su oni to odlučili i to je njihova stvar. Ja se nadam da ću im dokazati da su pogriješili u drugoj sredini”, ističe ovaj defanzivac kojem je primarna pozicija stopera, ali isto tako može pokriti onu na desnom beku te mjesto zadnjeg veznog.

Iako je bilo nekih načelnih razgovora s Hajdukom oko nastavka saradnje, na kraju nikada nije dobio službenu ponudu za nastavak suradnje.

“Rekao mi je agent da je bio na nekoliko neformalnih razgovora s predsjednikom kluba, no nikada službeno nisu rekli gdje me vide u momčad i žele li me uopće”, dodao je Ševelj.

Ševelj je nogometno “prohodao” u GOŠK-u da bi se sa 16 godina preselio na Poljud. Bio je kapiten u svim uzrastima, participirao je u U-20 reprezentaciji kod seektora Ognjena Vukojevića, a dolazi iz sportske porodice iz Mokošice pored Dubrovnika.

“Sve u svemu, drago mi je što sam debitovao za Hajduk jer mi je to bila velika želja. No, sada su preda mnom novi izazovi i nova prilika za dokazivanjem. Očekujem da se što prije nametnem treneru, ustabilim u ekipi i krenem jako od početka. Imamo vrlo brzo Evropu, potom počinje prvenstvo. Znam sve o tradiciji Sarajeva koji je velik klub i očekuje se da napadnemo dva trofeja”, poruka je Ševelja koji cijeni konkurenciju u Sarajevu ali jasno daje do znanja da je ovdje da se što prije nametne.

“Razgovarao sam s trenerom Sablićem koji mi je otkrio svoje taktičke zamisli i poziciju na kojoj me vidi. To će biti svojevrsno iznenađenje jer sam to igrao nešto manje u Hajduku, ali nemam problema da se podredim zahtjevima trenera. Idemo žestoko raditi pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Samo da je zdravlja, sve ostalo je u mojim rukama”, poručio je Ševelj za kraj.

fksarajevovicko sevelj
KOMENTARI

KOMENTARI

the user
Gost

Dobro dosao i sretno momcino. Srce na teren i nema problema.

wpDiscuz