Sport Centar

Šet golova Olimpica u mreži Rudara, Borac nakon preokreta savladao Mladost

Šet golova Olimpica u mreži Rudara, Borac nakon preokreta savladao Mladost

Na koševu, pitanje pobjednika je bilo riješeno u prvih 45. minuta akda su Vukovi psotigli čak pet golov. Mrežu Prijedorčana, načeo je Hadžić iz penala u 18. minut, a novi dosuđeni penal za domaćine u 20. minuti realizovao je Pereyra. Nakon toga na scenu je stupio Brković, koji postiže hat-trick za 14 minuta. Napadač Olimpica je golmana Kozića savladaoa u 26. , 30. i 39. minuti.

U 42. minuti , Kunić je imao veliku šansu za goste, ali lopta odlazi pored gola.

Olimpic je imao prvi šansu u nastavku meča, ali šut Hadžića u 47. minuti odlazi pored gola. Nakon greške golmana Bandovića, Kunić u 58. minuti postiže gol za Prijedorčane i smanjuje rezultat na 5:1. Četiri minute kasnije nova šansa za Kunića, nakon greške Bogičevića, ali golman Bandović sjajno interveniše.

Dalibor Pandža u 85. minuti postiže šesti gol za domaćine nakon četvrte asstencije sjajnog Emira Hadžića, da bi kunić svojim drugi golom postavio konačnih 6:2.

Olimpic – Rudar Prijedor 6:2

OLIMPIC: Bandović, Imamović, Merajić, Brković, Smajić, Stanić (Vrešanović 70’), Karić, Bogičević, Handžić, Stefan (Pandža 69’), Hadžić.
RUDAR: Kozić, Šodić, Nišević (Nayter 26’), Burazor, Pekija, Miloš, Milutinović, Ćulum, Pejić, Mrkić, Kunić.

U Doboju kod Kaknja u utkamici između Mladosti i Borca, prvo uzubđenje smo vidjeli u četvrtoj minuti, ali Dilaver je šutirao pored gola gostiju.
Domaćini su imali veću inicijativu, a nova šansa je usljedila u 24. minuti, kada je Dilaver proigrao Kobilicu, nakon čijeg pokušaja lopta dolazi do Šišića, koji dobro
šutirao, ali promjene rezutata nije bilo.

U 27. minuti susreta Karahmet ubacio, Kovač natrčao na nju i okrznuo loptu koja je otišla pored gola.
Potom je šansu imao i Ramović, ali promjene rezultata nije bilo. U 37. minuti Jandrić uposlio Koljića koji je  istrčao sam na Hadžića, ali je Isaković sa gol linije izbacio loptu.

U nastavku duela gledali smo sličnu fudbalsku predstavu kao u prvih 45 minuta. Doaćini su imali više od igre, a kruna toga dolazi u 78. minuti, kada je golman Jović odbranio šut Kovača , a na odbijenu loptu natrčava Husić  idovodi domaćine u zasluženo vodstvo od 1:0.

Ipak u finišu utamice Banjalučani dolaze do preokreta golovima Radinovića u 86. i Banje u 94. minuti utakmice.

Mladost DK – Borac 1:2

MLADOST: Hadžić, Kobilica, Dilaver, Šišić, Musić, Isaković, Rizvanović, Kovač, Husić, Karahmet, Čović.
BORAC: Jović, Redžić, Saničanin, Vidović, Predragović, Jović, Koljić, Bečelić, Radinović, Paštar, Jandrić.
dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI