Sport Centar

Šeranić definitivno spustio zastor na Premijer ligu BiH: Preporuka za utakmice ostaje ista!

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić u razgovoru za Mondo otkrio je da prije 1. jula ipak neće biti govora o nastavku Premijer lige.

Šeranić definitivno spustio zastor na Premijer ligu BiH: Preporuka za utakmice ostaje ista!

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić u razgovoru za Mondo otkrio je da prije 1. jula ipak neće biti govora o nastavku Premijer lige.

Iako je Federacija Bosne i Hercegovine dala dozvolu da se utakmice mogu igrati od početka juna mjeseca, Šeranić je potvrdio da RS neće mijenjati svoju odluku, a to je da se do 1. jula ne mogu održavati sportska takmičenja što znači i kraj za Premijer ligu.

“Što se tiče tog pitanja mi smo dali jednu javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana da bi vezano za nastavak sportskih takmičenja – mi smo išli prema preporuci Ministarstvu sporta – da bi trebalo razmišljati o početku nakon 1. jula. To je nešto što je stav generalno i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali”, izjavio je Šeranić za Mondo i dodao da je tražio mišljenja relevantnih ljudi iz svijeta sporta.

“Mi smo od Ministartstva sporta i tražili da se i oni izjasne i da se vidi sa savezima, da li su oni spremni da uopšte završe sezonu, da li mogu da igraju? Preporuka svakako jeste i ostaje da to bude poslije 1. jula”, dodao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Na pitanje da u tom slučaju Premijer liga BiH, ako počne telku julu, nema mogućnosti da se završi zbog roka UEFA, Šeranić je odgovorio da on priča jedino u vezi javnog zdravstva.

“Ja ne ulazim u organizaciju i ostale stvari. Govorim sa aspekta javnog zdravstva. Ako treba nešto drugo da se uradi i sačini, stav o tome će morati dati Ministarstvo sporta. Nedavno ste imali slučaj da je u Bolonji zaraženo sedam igrača i šta sad? Šta ćemo ako krene neko profesionalno takmičenje u junu ili julu i desi se da imamo zarazu u nekom fudalskom klubu? Taj klub bi morao da prekine igrati utakmice na sedam ili 14 dana i da svi idu u karantin i šta ćemo onda? Opet će pitati javno zdravstvo šta sad da radimo? To su vrlo teške odluke”, zaključio je Šeranić.

alen seranicnfsbihnogometni savez bihpremijer liga bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Mehmed
Gost

Kretenu jedan… U sumu glupane

Mehmed
Gost

Kretenu Kretenuuu hoces iduce zaustavit jebo te Borac I svi iz Borca Kretenu…

Gost
Gost

Ovom Mehmedu treba nacrtati da bi shvatio.. Nastavak ne zeli niko u savezu i odluka ministra im je alibi da ne nastave prvenatvo.
Do boljih vremena….

Mehmed
Gost

Husa seljoberu ti I on Pusi te mu… M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz

Mehmed
Gost

A de mi reci naravno da niko Nije zelio da se nastavit konju 1 jula, a 8 juna su svi Bili osim konju Borac, Zvijezda Sloboda ostali su Bili tokmace za Znas koliko je Siroki kiksno nema ih nigdje u evropu pa Velez koji je mogao prestic Borac I doci 4 mjestu, a mozda i 2 mjesto, a sto jebo te lobi i Borac

Samo za nastavak
Gost

Treba savez donjeti odluku da se odigra završnica kupa i da pobjednik kupa ide u Evropu. Vidjeli bi odmah kako bi i Šeranić dao odobrenje za nastavak.

Mehmed
Gost

Znace se u 8 mjesecu koliko c'è bit posljedica neigranja 6 mjeseci. To nema ni u Biafri

Amcan
Gost

Treba im dati da igraju svoju ligu u republici sumskoj, pa ce propast za tri mjeseca, ko i citava republika sumska.

wpDiscuz