Sport Centar

Senzacija u Ugljeviku: Đelmić s dva gola srušio Zrinjski i donio prvu pobjedu Zvijezdi 09

Ekipa Zvijezde 09 pobrinula se za veliko iznenađenje u 15. kolu Premijer lige BiH. Iako su bili domaćini, svakako niko nije očekivao trijumf "fenjeraša" nad aktuelnim viceprvakom Zrinjskim.

Senzacija u Ugljeviku: Đelmić s dva gola srušio Zrinjski i donio prvu pobjedu Zvijezdi 09

Ekipa Zvijezde 09 pobrinula se za veliko iznenađenje u 15. kolu Premijer lige BiH. Iako su bili domaćini, svakako niko nije očekivao trijumf “fenjeraša” nad aktuelnim viceprvakom Zrinjskim.

Već u uvodnim minutama susreta Zvijezda je djelovala konkretnije te je možda i to malo iznenadilo Plemiće. Uputili su domaći nekoliko dalekometnih šuteva prema vratima Ivana Brkića da bi 14. minuti poveli upravo preko jednog takvog pokušaja.

Raspalio je sa dvadesetak metara loptu iskusni Ognjen Đelmić, a njegov projektil, koji je okrznuo jednog igrača gostiju, odsjeo u sami gornji ugao gola Zrinjskog.

Nakon toga terensku inicijativu su preuzeli puleni Harija Vukasa, storili su i nekoliko dobrih šansi Plemići. Prosto je nestvarno šta u jednoj od tih prilika nije iskoristio Petar Kunić, koji je sa Stanićem istrčao sam pred golmana domaćih Avramovića, ali nije uspio poentirati.

Imala je i Zvijezda 09 svojih šansi, ali ostalo je 1:0 do poluvremena.

U nastavku meča Zrinjski je imao više loptu u nogama, ali puno konkretnija je ponovo bila domaća ekipa, koja je djelovala mnogo opasnije. Zrnjski jeste imao neke polušanse, ali bili su to slabi pokušaji da bi se ugrozio Avramović.

Sve je riješeno šest minuta prije kraja, ponovo je u glavnoj ulozi bio Đelmić. Tomislav Barbarić se poigravao na polovini Zrinjskog, iskusni ofanzivac mu oduzeo loptu i rutinski potom matirao Brkića za, kako se ispostavilo, konačnih 2:0.

Ovo je prvi trijumf ove sezone Zvijezde 09, i to potpuno zaslužen.

ZVIJEZDA 09 – ZRINJSKI 2:0

ZVIJEZDA 09: Avramović, Mehmedagić, Vojinović, Benović, Babić, Correia, Predragović, Hairlahović, Đelmić, Badji i Stjepanović.

ZRINJSKI: Brkić, Gojković, Barbarić, Rugašević, Barišić, Pezer, Čurjurić, Zlomislić, Ibanez, Stanić i Kunić.

TABELA PLBiH

hskzrinjskiognjen djelmiczvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI