Sport Centar

Semić: San mi je istrčati pred puno Koševo, ljubav prema Sarajevu nastala je i zbog Hordi zla

Armin Semić, 17-godišnji krilni fudbaler, iza sebe ima sjajnu sezonu u omladinskim kategorijama Sarajeva. Bio je prvak u juniorskoj i vice prvak u kadetskoj konkurenciji, a postigao je 20 pogodaka, uz 19 asistencija.

Semić: San mi je istrčati pred puno Koševo, ljubav prema Sarajevu nastala je i zbog Hordi zla

Semić je u kadetskoj konurenciji bio prvi strijelac i osvojio je drugo mjesto, dok je sa juniorskim timom došao do titule.

“Dosta sam zadovoljan sa radom u omladinskom pogonu. Radimo kvalitetno i rezultat toga jeste da su u prošloj sezoni skoro sve kategorije osvojile prvo mjesto”, rekao je Semić u razgovoru za SCsport.ba.

Osim titule u juniorskoj kategoriji, Semić je sa Ugostiteljsko-turističkom školom osvojio i trofej u Royal Jelly Ligi srednjih škola, koju organizuje Udruženje za razvoj sporta Sport Centar.

“Mislim da je odličan projekat i dobro organizovan. Bilo je lijepo iskustvo igrati i osvojiti Royal Jelly Ligu srednjih škola. Radujem se i iščekujem narednu godinu da ako Bog da ponovimo uspjeh od ove godine. Sport Centar je uradio odličan posao sa ovim projektom”, istakao je Semić.

U ovoj sezoni Semić će igrati za mlađe juniore Sarajeva, koji će se takmičiti u prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine.

“Trenutno sam fokusiran na osvajanje prvenstva, a dalje ćemo vidjeti. Moje ambicije su da budem što bolji iz utakmice u utakmicu, da svojim golovima pomognem ekipi i da ponovim uspjeh iz prošle sezone, te da nastavim sa golovima gdje sam stao prošle sezone”, dodao je fudbaler omladinskih kategorija Sarajeva.

Kao i svakom mladom fudbaleru bordo tima, tako i Semiću, najveći san je zaigrati za prvi tim Sarajeva.

“San mi je da jednog dana izađem na puno Koševo i nadam se da ću jednog dana to i ostvariti”, kazao je Semić, koji je dodao od koga je najviše naučio u Sarajevu:

“Za sve do sada napravljeno zahvalan sam svojoj familiji najviše. U Sarajevu sam najviše naučio od trenera Agima Nikolića, Ervina Uščuplića i Ismeta Bajrića”.

U razgovoru za naš portal otkrio je kako se rodila ljubav prema timu sa Koševa.

Znate kako kažu – od malena za sva vremena. Upravo tako se ta ljubav rodila. Još kao dijete dolazeći na Koševo, gledajući utakmice i najbolje navijače Horde zla, koje sa toliko strasti bodre svoj klub”, rekao je Semić, u čijoj se svakoj rečenici osjeti ogromna ljubav prema Sarajevu.

Semić vjeruje da će Sarajevo prekinuti rezultatsku krizu u sarajevskom derbiju, koje se igra u subotu sa početkom u 20 sati.

“Trenutno je ekipa u rezultatskoj krizi, ali vjerujem da će se iskupiti sada na derbiju i pokazati svoj kvalitet. Očekujem težak meč i naravno pobjedu Sarajeva”, istakao je 17-godišnji fudbaler, kojem su neko od uzora Cristiano Ronaldo, Alexis Sanchez, Zlatan Ibrahimović i Edin Džeko, dok je njegov klub iz snova – Arsenal.

Mladi krilni fudbaler Sarajeva odigrao je mnogobrojne sarajevske derbije u mlađim kategorijama, a ističe kako su to posebne utakmice.

Te utakmice su pune želje i borbe za pobjedom, uvijek se ostavlja srce na teren. To je ta posebna utakmica za koju živi svaki igrač Sarajeva i Željezničara. Mogu reci iz svog iskustva da uvijek priželjkujem tu utakmicu. Najviše volim igrati i davati golove protiv Željezničara”, rekao je za kraj razgovora fudbaler koji je do sada protiv Plavih sa Grbavice postigao 11 golova.

armin semicfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

hordashare
Gost

sarajevo trbea vise davati sansu ovoj djeci… oni bi gunuli za nas grb

Gavran
Gost

Djeca Sarajeva i Zelje treba da igraju u svojim maticnim klubovima, da ne bi u 21. godini morali igrat i radit u svedskoj 3. ligi

kloc dzekoU
Gost

treniraj i ne pricaj punoooo

Esef
Gost

Jos jedna velika zvijezda je rodjena. Ne dozvolite da se ugasi. Sarajevo je veliki klub i nadamo se da ce pomoci ovoj djeci Koseva. Sretno Semicu buduca zvijezdo.

wpDiscuz