Sport Centar

Selimović briljirao u ubjedljivoj pobjedi Lutrije BiH / MUP KS , slavio i Amadeus / Oslobođenje

Selimović briljirao u ubjedljivoj pobjedi Lutrije BiH / MUP KS , slavio i Amadeus / Oslobođenje

Lutrija BiH / MUP KS – FAN Ferhatović / Regulator 8:4 (Selimović 4, Musić, Velagić, Mandal, Zilić / Cerić 2, N. Ferhatović, Muhamremović)

Na samom početku Lutrija BiH / MUP KS je krenula agresivno te su napravili nekoliko ozbiljnih šansi pred golom .

Golman FAN Ferhatović / Regulator je u prvih pet minuta bio najbolji pojedinac sa nekoliko izvrsnih odbrana. U 8. minuti Selimović je presjekao jednu loptu na sredini terena, uposlio Musića kojem nije bilo teško da pogodi mrežu za 1:0. Isti igrač je u 11. minuti lijepo prošao dvojicu igrača i efektno zatresao mrežu za 2:0. Odmah u sljedećem napadu FAN Ferhatović / Regulator je lijepom akcijom smanjio rezultat na 2:1, a pogodio je Nidal Ferhatović.

Lutrija BiH / MUP KS  je odlično kombinovala, a ponajbolji igrač nominalnog domaćina, Selimović pogodio je za 3:1. Nedugo zatim u FAN Ferhatović / Regulator smanjuje na 3:2 preko Muharemovića, ali Lutrija BiH / MUP KS je bila dosta bolja ekipa u prvom dijelu, te su već u 14. minuti preko reko Velagića poveli sa 4:2. Hat-trick Selimovića viđen je u 18. minuti. Nakon dobrog napada FAN Ferhatović / Regulator, Lutrija BiH / MUP KS je istrčala kontru, a najbolji pojedinac meča pogodio je za 5:2.

Igrala se 25. minuta kada je Cerić postigao fantastičan gol iz teške pozicije i smanjio rezultat na 5:3.

Ipak, odmah u sljedećoj minuti Lutrija BiH / MUP KS je vratila tri gola prednosti, a efektno je pogodio Mandal. Opet je Selimović sve napravio sam i u 30. minuti postigao je svoj četvrti gol na utakmici za ubjedljivih 7:3.

U 35. minuti Cerić je postigao svoj drugi gol na susretu, a četvrti za FAN Ferhatović / Regulator, da bi posljednjim sekundama golman ekipe FAN Ferhatović / Regulator napravio grešku, a poklon loptu koristi Zilić i postavlja konačan rezultat od 8:4.

Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

FAN Ferhatović/Regulator: Nedžad Smajević, Emir Memčić, Amar Ferhatović, Ensar Ćosović, Amar Džozo, Nidal Ferhatovć, Aldin Hadžalić, Adnan Muharemović, Elmedin Korjenić, Mirza Wohlk, Ivor Dode, Tarik Cerić.

Bazen Otoka – Amadeus / Oslobođenje 0:3 (Ligata 2, Miković)

Na otvaranju susreta obje ekipe su krenule napadački, pa smo vidjeli nekoliko izglednih prilika, ali se početni rezultat nije mijenjao. Amadeus / Oslobođenje je u prvih deset minuta bio konkretnija ekipa, ali svoje prilike nisu uspjeli realizovati.

Ipak, do vodstva su stigli u 15. minuti nakon jednog kontra napada, a strijelac je bio Miković. Prvo poluvrijeme je proteklo u tvrdoj igri, a viđen je samo jedan pogodak u mreži ekipe Bazen Otoka.

Drugih 20 minuta nastavljeno je u istom ritmu, Amadeus / Oslobođenje je imao inicijativu i u nastavku je bio bolja ekipa, sa nekoliko odličnih šansi koje nisu uspjeli iskoristiti, dok je Bazen Otoka svoje prilike čekao iz kontra napada.

U 29. minuti sviran je penal za ekipu Bazena, ali je golman Bajramović zaustavio udarac te je rezultat ostao nepromijenjen. Igrala se 33. minuta kada je Amadeus / oslobođenje izveo lijepu akciju, koju je golom završio Ligata za vodstvo od 2:0, a konačnih 3:0 bilo je u 39. minuti kada je Ligata postigao svoj drugi gol na susretu.

Bazen Otoka: Adel Subašić, Emir Sinanović, Samir Bešlija, Emir Bašić, Emir Hondo, Eldin Muharemović, Fahrudin Korač, Vedad Deljković, Emir Janjoš.

Amadeus/Oslobođenje: Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI