Sport Centar

Selektor Zmajeva otkrio razloge zbog kojih ovog puta nije pozvan Asmir Begović

Selektor Robert Prosinečki je danas saopćio spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Armenije i Grčke, a potom je odgovorio i na mnogo pitanja na konferenciji za medije.

Selektor Zmajeva otkrio razloge zbog kojih ovog puta nije pozvan Asmir Begović

Selektor Robert Prosinečki je danas saopćio spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Armenije i Grčke, a potom je odgovorio i na mnogo pitanja na konferenciji za medije.

Neizbježno pitanje je bio i status Asmira Begovića, koji je ponovo izostao sa spiska.

“Ja sam i rekao da Bega u zadnje vrijeme ne brani, ima nekih problema sa klubom, ustvari sa trenerom. Već mjesec dana ne brani. Drugi razlog je što zadnjih par utakmica nije pozivan zbog povreda. Na kraju sam odlučio kao i do sada. Šeha brani odlično, kao i Pirić u Mariboru. Razmišljao sam o mlađim…”, objasnio je Prosinečki te dodao.

“Nema sukoba, mene to ne interesuje. Sto puta sam to rekao. Odlučili smo da sada ne bude sa nama, što ne znači da neće biti.”

Komentarisao je Robi i start kvalifikacija za EURO.

“Svaka utakmica će biti važna, ali normalno da kad napraviš dobar start onda je puno lakše. Radi samopouzdanja, atmosfere, radi svega. Sigurno će biti bitne utakmice, pogotovo jer igramo kući. Znamo da Armenija nije na tom nivou za neku borbu za drugo mjesto, reprezentacija koja je željna dokazivanja i neće biti lako”, rekao je on.

“O Grčkoj ćemo kasnije, ali to je nezgodna reprezentacija, koja je dugo pravila probleme svima. Imaju igrače koji igraju u najvećim klubovima. Naglašavao sam da sam optimist i mislim da smo kroz Ligu nacija napravili dobru atmosferu, dobro smo igrali, bili prvi… To je sve jedan plus za nas. Očekujemo da i u kvalifikacijama budemo pravi. Dvije teške utakmice nas čekaju, ali mi to možemo”, nastavlja Prosinečki.

Novinare je zanimalo da li selektor smatra da šest bodova iz prve dvije utakmice znači i pola obavljenog posla.

“Bilo bi idealno da pobijedimo obje utakmice i da čekamo šesti mjesec. Sigurno da bi bilo idealno. Optimista sam i vjerujem u to. Dat ćemo sve od sebe da pred našom publikom pobijedimo obje utakmice”, smatra optimistični Prosinečki.

Kolašinac se vraća u reprezentaciju.

“Nisam odavno vidio da Kolašinac igra u zadnjojo liniji Arsenala. Sinoć je dobru utakmicu odigrao protiv Uniteda. Najvažnije je da je opet spreman i da nema povrede. Sigurno će nam donijeti kvalitet više”, rekao je Prosinečki.

O defanzivnoj liniji i situaciji sa Vranješom, Prosinečki kaže:

“O Vranješu više nećemo pričati. Složilli smo se da nećemo to raditi. Imamo ove igrače koje imamo. Todorović je igrač koji ima svoju kvalitetu i igra-ne igra u Salzburgu, ali vidjet ćemo. Šunjić je jučer počeo prvenstvo, Zukanović je standardan, Bičakčić, Ćivić… Igrali su 70% utakmica do okupljanja tako da su u dobroj form. Nadam se da neće biti povrijeđenih u ovom preostalom kolu i da će svi zdravi doći.”

O Izetu Hajroviću je rekao sljedeće.

“Ne znam da li je povreda glavni razlog za izostanak. Nije igrao ovu zadnju utakmicu, znam da neće igrati ni uzvrat, a vjerovatno neće igrati ni malo duže jer ima probleme s tetivom. Ne znam da li bi bio na spisku da nije povrijeđen…”

asmir begovicfudbalska reprezentacija bihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI