Sport Centar

O'Neill: Znamo šta možemo očekivati protiv BiH, vjerujem da ih sada možemo pobijediti

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill bio je razočaran nakon visokog poraza njegove ekipe od Njemačke u Frankfurtu (6:1).

O'Neill: Znamo šta možemo očekivati protiv BiH, vjerujem da ih sada možemo pobijediti

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill bio je razočaran nakon visokog poraza njegove ekipe od Njemačke u Frankfurtu (6:1) u sklopu zadnjeg kola kvalifikacija za EP.

Ipak, naglasio je kako ne vjeruje da će ovaj debakl ostaviti traga na igračima te da će biti potpuno spremni za utakmicu polufinala play-offa Lige nacije protiv BiH.

Nedostajalo nam je pet-šest prvotimaca, naravno da se to osjeti protiv reprezentacija kao što su Njemačka ili Holandija. No, iskreno se nadam, kada na red dođe utakmica protiv BiH u martu, da će svi naši ključni fudbaleri biti spremni”, istakao je O'Neill.

Naglasio je kako prednost domaćeg terena ne bi trebala biti velika prevaga na strani Zmajeva.

Već smo igrali protiv njih u Sarajevu, tako da znamo šta možemo očekivati. To će biti teška utakmica, ali osjećam da možemo pobijediti. Istina je da smo u Ligi nacija prošle godine izgubili obje utakmice protiv BiH, ali u prvoj, kod kuće, bili smo dominantni, dok smo i kao gosti stvorili nekoliko dobrih prilika. Definitivno vjerujemo da sada možemo pobijediti”, zaključio je sjevernoirski selektor.

SJEVERNA IRSKA

kvalifikacije za euro 2020liga nacijamichael o'neill
KOMENTARI

KOMENTARI

Cera
Gost

Naravno da mozete. Prosinecki procitan ko “Oslobodjenje”….

wpDiscuz