Sport Centar

Selektor Martino: Messi neće igrati za Argentinu

Selektor Martino: Messi neće igrati za Argentinu

Martino je za argentinski list “Clarin“ kazao da je fudbalerima koji nastupaju za najbolje evropske klubove na ljeto potreban odmor jer tokom sezone imaju izuzetno naporan raspored utakmica.

“Planiram na ljeto Messija i druge naše reprezentativce koji poput njega igraju u evropskim klubovima koristiti samo u mečevima kvalifikacija za Copa Americu. Bilo bi previše da Messija uvrstimo u tim i na Olimpijskim igrama“, kazao je Martino.

Naglasivši da je najvažnije da najbolji argentinski fudbaleri budu apsolutno spremni za kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo, Martimo tvrdi da će njihovim nepozivanjem u olimpijski tim olakšati tim fudbalerima koji pred Olimpijadu uglavnom igraju završnice ligaških i međunarodnih klupskih takmičenja.

Na Olimpijadi u Brazilu će nastupiti ukupno 16 reprezentacija, uključujući domaćina. Timovi moraju biti sastavljeni od igrača do 23 godine i maksimalno tri igrača koji prelaze tu dob. Fudbalska javnost se nadala da će “virtuoz sa loptom“ Messi zaigrati na olimpijskom turniru u Brazilu, ali čini se da ipak neće imati priliku da predvodi svoju naciju u lovu na olimpijsko zlato, što mu je za nogom pošlo na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine

riad bajicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI