Sport Centar

Selektor Crne Gore: Engleska je stvorila fantastičan tim, imaju veliki autoritet

Fudbalska selekcija Engleske u Podgoricu stiže sa ozbiljnim autoritetom, apsolutni su favoriti, ali će Crna Gora dati sve od sebe u tom meču, poručio je danas selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković,.

Selektor Crne Gore: Engleska je stvorila fantastičan tim, imaju veliki autoritet

Fudbalska selekcija Engleske u Podgoricu stiže sa ozbiljnim autoritetom, apsolutni su favoriti, ali će Crna Gora dati sve od sebe u tom meču, poručio je danas selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković,.

U meču kvalifikacija za odlazak na EP 2020. godine, Crna Gora sutra dočekuje selekciju Engleske. Popularni „sokoli“ su remizirali na početku kvalifikacija u Sofiji, protiv Bugarske 1:1, dok je Engleska na svom terenu deklasirala Češku, 5:0.

Tumbaković je danas imao samo riječi hvale za sjutrašnjeg protivnika.

„Ne sumnjam da Engleska dolazi sa oziljnim autoritetom, kao neko ko dolazi sa velikom fudbalskom tradicijom. Oni su taj fudbalski autoritet dokazali na SP, kada im niko nije davao velike šanse. To je jedna ekipa koja se stvarala, ima prepoznatljivost. Skoro svaka pozicija ne da je duplirana, već imaju po više igrača“, kazao je Tumbaković, na konferenciji za novinare.

On je istakao da jedan od motiva Engleza u sjutrašnjem meču može biti činjenica da do sada nisu uspijevali da pobijede u Podgorici.

„Mi moramo da se suprostavimo na neki realan i objektivan način, sa grupom igrača s kojima Crna Gora u ovom momentu raspolaže. Ali, fudbal je živa stvar. Postoji neki spoljni faktor, postoje slabosti. Apsolutni favorit je Engleska, pripremamo utakmicu da damo sve od sebe, zbog nas samih, navijača, Crne Gore. Kad igraš za reprezentaciju, primarni motiv je grb i reprezentacija“, kazao je Tumbaković.

Zbog povrede, sutra neće igrati Stevan Jovetić, dok je nastup Stefana Savića pod znakom pitanja.

„Ne mogu da obećam da će igrati, ali mogu da obećam da je na najboljem putu da igra“, poručio je crnogorski selektor.

Vezista Crne Gore Nikola Vukčević, istakao je da je meč sa Engleskom najteži u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

„Sutra nas čeka velika utakmica u kojoj možemo da dobijemo mnogo, a faktički ne možemo da izgubimo ništa. Ovo je najteži protivnik. Ja sam u reprezentaciji već šest godina. Mislim da Engleska ima najbolju ekipu u zadnjih deset godina“, kazao je Vukčević.

Poručio je da Crna Gora može da ostvari dobar rezultat, ali da se ne može prijetiti Engleskoj.

„Želimo da nastavimo pozitivan niz na domaćem terenu. Biće teško, ali vjerujemo u naš kvalitet. Hari Kejn i Rahim Sterilng su najveća opasnost za naš tim, ali vjerujem da ih možemo zaustaviti. Oni ne igraju onaj stari stil fudbala sa dugim loptama, sada igraju drugačije, imaju brze igrače po bokovima“, kazao je Vukčević.

Meč Crna Gora – Engleska na programu je sutra u 20.45 sati na Stadionu pod Goricom.

Reprezentacija Engleske večeras stiže u glavni grad Crne Gore, a obraćanje engleskog selektora Garetha Southgatea planirano je za 20 sati.

crna goraengleskaljubisa tumbakovic
KOMENTARI

KOMENTARI