Sport Centar

Selektor Bilal Šuman donirao opremu rukometnom klubu

Bilal Šuman, seletor je sa velikm S. Čovjek koji je cijeli životni vijek posvetio rukometu. Rukomet nije samo njegova prva ljubav, rukomet je stil njegovog života.

Selektor Bilal Šuman donirao opremu rukometnom klubu

U svakoj priči, Šuman traži svijetlo na kraju tunela, nesebično žrtvujući svaki trenutak svog vremena!

Probleme s kojim se trenutno susreće rukometna reprezentacija smatra izazovom, i kamenčićem u cipeli koji mora žuljati da bi se više trudili.

Profesionalnost i humanost dokazao je nekolicinu puta, a posljednjim gestom oduševio rukometne znalce.

Naime, danas je donirao rukometnu opremu rukometnom klubu „Briješće“, sve u cilju da djeca koja su život podredili sportu imaju adekvatne uslove za rad.

„Kamen po kamen palača“, rekao je selektor i dodao da je svaki vid ulaganja u sport jedan korak naprijed.

Nevjerovatnu zahvalnost pokazali su predstavnici kluba i dodali: „ On živi rukomet svim svojim bićem. Sportista, humanista i veliki čovjek. Reprezentacija je sa njim dobila novu dimenziju. Selektore, hvala ti, ovo je naša motivacije“.

Motivacija je ključ sportskih uspjeha. Iskreno se nadamo da motivacija neće izostati i kada je u pitanju rukometna reprezentacija A, i da ćemo svi zajedno motivisati naše momke u velikim utakmicama koje dolaze.

Napominjemo da je utakmica rukometne A selekcije kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije zakazana 25. Oktobra u 20h, dvorana “Mirza Delibašić”.

bilal sumanrkbrijesce
KOMENTARI