Sport Centar

Sejfić: Jedva čekam okupljanje reprezentacije, vjerujem da imamo kvalitet za plasman na EP

Košarkaši Sutjeske u Sarajevu u okviru 4. kola ABA 2 lige pobijedili su ekipu Sparsa rezultatom 85:68, a solidnu partiju za gostujuću ekipu pružio je bh. reprezentativac Ismet Sejfić (10 koševa, 7 skokova).

Sejfić: Jedva čekam okupljanje reprezentacije, vjerujem da imamo kvalitet za plasman na EP

Košarkaši Sutjeske u Sarajevu u okviru četvrtog kola ABA 2 lige pobijedili su ekipu Sparsa rezultatom 85:68, a solidnu partiju za gostujuću ekipu pružio je bh. reprezentativac Ismet Sejfić (10 koševa, 7 skokova).

“Zasluženo smo slavili protiv Sparsa. Imali smo sigurnu prednost većinu meča. Pobjeda je bila naš cilj i to smo ostvarili. Svojim zalaganjem i borbenošću cijela je ekipa zaslužna za ovu pobjedu. U novom klubu, ali i gradu odlično su me prihvatili”, kaže Ismet Sejfić.

Centru bh. reprezentacije drago je da se košarka polako vraća u Sarajevo.

Generalno, u BiH je sve veći interes za košarku i publika se vraća na tribine. Sparsi su zaslužni što se košarka vraća u glavni grad BiH. Nadam se da će se Bosna vratiti već sljedeće godine, i da će Sarajevo dobiti pravi košarkaški derbi“, govori Sejfić.

S nestrpljenjem čeka februar i okupljanje košarkaške reprezentacije BiH.

Vjerujem da imamo kvalitete da se u konkurenciji s Grčkom, Latvijom i Bugarskom plasiramo na EP. Nadam se da ću se ponovo naći na spisku selektora Vedrana Bosnića i dati svoj doprinos da se nađemo na smotri najboljih evropskih reprezentacija”, kaže Ismet.

ismet sejfickksutjeska
KOMENTARI

KOMENTARI