Sport Centar

Šehovac pred start Druge ABA lige: Želim zaštiti igrače od prevelikih očekivanja

U prostorijama OKK Spars je danas održana koferencija za medije povodom početka takimičenja u ABA 2 ligi.

Šehovac pred start Druge ABA lige: Želim zaštiti igrače od prevelikih očekivanja

U prostorijama OKK Spars je danas održana koferencija za medije povodom početka takimičenja u ABA 2 ligi.

Prvo kolo i ujedno prva utakmica na domaćem terenu, sarajevski tim očekuje već sutra s početkom u 18:00h u SD „Novo Sarajevo“.

Očekivanja od prve utakmice i samog starta ABA lige, na konferenciji su prezentovali trener ekipe Goran Šehovac i igrač Nedim Buza.

„Željno iščekujemo početak ABA lige i sutrašnju utakmicu.. Što se tiče analize pripremnog perioda, mislim da smo pokazali kvalitet, da smo dobro radili i da možemo da igramo sa ekipama iz ABA lige na visokom nivou. Međutim to je sve pripremni period i vidjet ćemo sada gdje smo u odnosu na pritisak, atmosferu jer jedno je igrati pripremne utakmice a sasvim drugo takmičiti se. Očekujem da igrači sutra daju svoj maksimum i da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i budemo li to uradili, ne sumnjam u pozitivan rezultat. Kada je u pitanju igrački kadar, raduje nas povratak Buze i Grubelića, a svi ostali igrači su zdravi i spremi za utakmicu“, rekao je trener Goran Šehovac.

Na pitanje novinara o atmosferi i očekivanjima generalno od sezone u ABA ligi, trener je dodao:

„Prošle sezone je Spars sa kolegom Trbićem napravio odličan rezultat kojem se malo ko nadao. Ja želim da žaštitim igrače od prevelikih očekivanja jer kako sam rekao na prvom susretu sa medijima, ovo će biti dug proces navikavanja jednih na druge i ne žeilim da im se stvara pritisak i da se priča o završnicama. Dugo još ima do mjeseca aprila. Mi ćemo ići iz dana u dan, iz treninga u trening i pripremat ćemo se iz utakmice u utakmicu. Ja bih najsretniji bio kada bih bio prvi, ali trebamo biti realni i imati realna očekivanja“.

Potom se obratio i Nedim Buza, povratnik u redove Sparsa.

„Mislim da će nam prve utakmice pokazati gdje smo i na kojem nivou u odnosu na ostale ekipe u ABA ligi. Pripremni period je dobro pšrošao i to trebamo nastaviti u prvenstvu. Obzirom da je naša ekipa nova i dosta mlada, sutra ćemo sigurno igrati agresivnu, brzu košarku i na taj način pokušati nadoknaditi neiskustvo koje nam nedostaje. Očekujem dobru utakmicu i pobjedu.

“Pozivam navijače da dođu i da nas podrže u što većem broju, jer će nam to mnogo značiti, pogotovo mladim igračima koji do sada nisu igrali ovakve utakmice“, rekao je Nedim Buza.

goran sehovacnedim buzaokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI

Nele.
Gost

Gostovali i na tv–u i ovdje izjave all niko ne spomenu ko je protivnilk u prvom kolu.

wpDiscuz