Sport Centar

SCsport u Skoplju: Makedonska prijestolnica dočekala dva najveća fudbalska brenda

August mjesec je mjesec kada, već tradicionalno, utakmicom UEFA Superkupa počinju i događanja na najvećoj sceni euro-takmičenja. Ovogodišnjem izdanju Superkupa koje se održava u Skoplju prisustvovat će i predstavnik portala SCsport.ba, Salko Radovović.

SCsport u Skoplju: Makedonska prijestolnica dočekala dva najveća fudbalska brenda

August je mjesec kada, već tradicionalno, utakmicom UEFA Superkupa počinju i događanja na najvećoj sceni euro-takmičenja. Ovogodišnjem izdanju Superkupa koje se održava u Skoplju prisustvovat će i predstavnik portala SCsport.ba, Salko Radovović.

UEFA je odlučila povjerenje ukazati Makedoniji i spektakularnom stadionu “Filip II Arena”, a jedna drugoj suprotstavit će se osvajač Lige prvaka, Real Madrid, te pobjednik Evropa lige, Manchester United.

Predstavnik našeg portala SCsport.ba će se truditi da što bolje našim vjernim čitateljima približi ovaj veliki događaj za Makedoniju, ali i sport u regionu općenito.

Fudbaleri Real Madrida i Manchester Uniteda doputovali su danas u Skoplje, a za večeras su planirani treninzi, kao i konferencija za medije igrača i stručnih štabova.

Ulice i trgovi glavnog grada Makedonije Skoplja ovih dana su u znaku evropskih “divova”, a navijači jednog i drugog tima koji pristižu iz svih krajeva svijeta s nestrpljenjem očekuju sutrašnju utakmicu.

Inače, stadion “Filip II Arena” otvoren je 1947., a obnovljen 2011. godine. Nacionalni makedonski stadion u Skoplju, na kojem svoje utakmice igra i reprezentacija te zemlje, može primiti 33.460 gledatelja.

Utakmica Real Madrid – Manchester United igra se sutra sa početkom u 20:45.

manchester unitedreal madridsuperkupuefa
KOMENTARI

KOMENTARI

Decima
Gost

Povedi nas direktoreeeeee!!!

Bilans
Gost

Ljudi imaju i dresove hahahhahahahaha prejako

Salçaő
Gost

Bravo Salcao majstore!

Campara..
Gost

Da mi je biti Salko…

Zike jesi to ti
Gost

Glory, glory Man United

wpDiscuz