Sport Centar

SC tim kola: Mujagić podsjetio na partije iz Mladosti DK, Ahmetović “lovi” Krpića na vrhu liste strijelaca

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 32. kola Premijer lige, najboljeg igrača i trenera, te najljepši gol.

SC tim kola: Mujagić podsjetio na partije iz Mladosti DK, Ahmetović “lovi” Krpića na vrhu liste strijelaca
FOTO: bljesak.info

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 32. kola Premijer lige, najboljeg igrača i trenera, te najljepši gol.

GOLMAN: Semir Bukvić (Mladost DK)

ODBRANA: Anel Hebibović (Sarajevo), Vedran Vrhovac (Čelik), Igor Makitan (Krupa), Josip Kvesić (Široki Brijeg)

VEZNI RED: Anel Dedić (Čelik), Amar Rahmanović (Sarajevo), Abid Mujagić (Zrinjski), Miloš Filipović (Zrinjski)

NAPAD: Mersudin Ahmetović (Sarajevo), Nikola Mandić (Krupa)

Semir Bukvić (Mladost DK) dobio priliku da brani protiv Slobode na Tušnju i sa nekoliko odličnih odbrana sačuvao je svoju mrežu netaknutom, a Mladost je na kraju došla do pobjede.

Anel Hebibović (Sarajevo) u posljednje vrijeme pruža odlične partije, a ofanzivniju ulogu u meču protiv Zvijezde 09 iskoristio je da postigne sjajan pogodak. Vedran Vrhovac (Čelik) u prvi mah se činilo da je on postigao vodeći gol na Grbavici, ali pogodak je zvanično pripisan Anelu Dediću. Ipak, mladi reprezentativac je bio na nivou u odbrambenim zadacima i pomogao je Zeničanima da slave. Igor Makitan (Krupa) strijelac protiv GOŠK-a, u meču u kojem je Krupa stigla do ubjedljivog trijumfa. Josip Kvesić (Široki Brijeg) našao se u početnom sastavu protiv Radnika, a dobru igru krunisao je lijepom asistencijom za vodeći gol.

Anel Dedić (Čelik) uz već pomenuti gol asistirao je i za drugi pogodak Harisa Dilavera koji je zapečatio sudbinu Željezničara. Amar Rahmanović (Sarajevo) nebeskim skokom postigao jako bitan vodeći gol protiv Zvijezde kojim je načeo goste, a nakon toga je počeka bordo rapsodija i proslava šampionske titule. Abid Mujagić (Zrinjski) iskoristio povjerenje Bake Sliškovića i sa dva gola protiv Tuzla Cityja možda se ozbiljnije nametnuo stručnom štabu mostarskog kluba. Miloš Filipović (Zrinjski) također postigao dva pogotka i sa stilom se oprostio od publike Pod Bijelim brijegom.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo) strijelac i asistent protiv Zvijezde, iako je imao još nekoliko odličnih šansi. Samo je jedan gol iza Sulejmana Krpića i u posljednjem kolu past će odluka o najboljem strijelcu šampionata. Nikola Mandić (Krupa) u drugom poluvremenu meča sa GOŠK-om zaigrao kao najistureniji igrač i sa dva gola bio je prvo ime susreta.

Igrač kola: Abid Mujagić (Zrinjski)

Od dolaska u Mostar nije se puno naigrao. Slišković mu nije naročito vjerovao, a dva gola protiv Tuzla Cityja svakako će mu dobro doći za samopouzdanje. U Mladosti je pružao sjajne partije i riječ je o kvalitetnom fudbaleru, pa je dilema zašto se nije dobro snašao po dolasku Pod Bijeli brijeg.

Trener kola: Cihat Arslan (Čelik)

Turski stručnjak je uzimajući sve probleme u i oko kluba napravio dobar rezultat se Zeničanima od svog dolaska u klub. Da je odbrana bila čvršća i pouzdanija, Čelik bi se možda do kraja borio za Evropu, ali sezona je bila pozitivna, pogotovo nakon pobjeda na Tušnju i Grbavici gdje su prekinuli neugodne tradicije.

Gol kola:  Anel Hebibović (Sarajevo)

fkkrupafkmladostdkfksarajevohskzrinjskinkceliknksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI