Sport Centar

SC tim kola: Duljević u sjajnoj formi, Ješićevo Sarajevo dobilo prepoznatljivu igru

SC tim kola: Duljević u sjajnoj formi, Ješićevo Sarajevo dobilo prepoznatljivu igru

TIM KOLA: 

GOLMAN: Mladen Lučić (Slavija) 
ODBRANA: Ahmad Kallasi (Sarajevo), Ibrahim Škahić (Sloboda), Adnan Kovačević (Sarajevo), Marko Ristić (Slavija). 
VEZNI RED: Anel Dedić (Čelik), Ajdin Redžić (Borac), Zajko Zeba (Sloboda). 
NAPAD: Ognjen Todorović (Zrinjski), Jasmin Mešanović (Zrinjski), Haris Duljević (Sarajevo). 

Na golu je Mladen Lučić iz Slavije koji je spasio svoj tim protiv Mladosti na domaćem terenu, a vrijedi istaći odbranu Mirzi Rizvanoviću u finišu utakmice. Na desnom beku jeAhmad Kallasi koji je pružio odličnu partiju protiv Travnika, a bio je i veoma blizu pogotka. Stoperi su Ibrahim Škahić i Adnan Kovačević, koji su odigrali odlično u pobjedama svojih timova i sačuvali svoju mrežu netaknutom. Na lijevom beku jeMarko Ristić iz Slavije. Ovaj lijevi bek odigrao je sjajnu utakmicu, a u prvom dijelu bio je blizu pogotka. Vrijedi istaći i da je učestvovao u akciji koja je prethodila golu Slavije. 

Na sredini terena nalaze se Zajko Zeba iz Slobode i Ajdin Redžić iz Borca. Oba fudbalera postigla su sjajne golove u pobjedama svojih timova. Ispred njih je Anel Dedić, koji je odigrao odličnu partiju protiv Olimpica i postigao pobjedonosni pogodak za Čelik. Na lijevom krilu je Ognjen Todorović iz Zrinjskog koji nastavlja s dobrim partijama, a protiv Drine postigao je pogodak i upisao asistenciju. Na desnom krilu je sjajni Haris Duljević koji je u fantastičnoj formi, a protiv Travnika postigao je pogodak i upisao asistenciju. U vrhu napada je Jasmin Mešanović koji je bio dvosruki strijelac u pobjedi Zrinjskog nad Drinom. 

IGRAČ KOLA 

Haris Duljević: Fudbaler Sarajeva igra u fenomenalnoj formi i jedan je od najzaslužnijih što je Sarajevo “uhvatilo” dobar ritam. U utakmici 17. kola Travničani nisu imali rješenje za Duljevića, koji je sjajno probijao po strani, a postigao je fantastičan pogodak, te upisao asistenciju. 


 

TRENER KOLA 

Miodrag Ješić: Sarajevo u posljednje vrijeme igra kao preporođeno i pod vodstvom Miodraga Ješića dobilo je prepoznatljivu igru. Sarajevo je u domaćem prvenstvu uvezalo četriri pobjede, a računajući i Kup Bordo tim ima šest trijumfa u nizu. Za to velike zasluge ima Ješić, koji je doveo tim sa Koševa na tri boda zaostatka od prvoplasirane Slobode. 


GOL KOLA 

Zajko Zeba (Sloboda) protiv Rudar Prijedora 

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI