Sport Centar

SC tim kola: Aplauzi za Ermina Zeca na Tušnju, Hadžićev gol odveo Radnik u Evropu

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 33. kola Premijer lige, najboljeg igrača i trenera, te najljepši gol.

SC tim kola: Aplauzi za Ermina Zeca na Tušnju, Hadžićev gol odveo Radnik u Evropu
FOTO: Ines Lučić / fkzeljeznicar.ba

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 33. kola Premijer lige, najboljeg igrača i trenera, te najljepši gol.

GOLMAN: Darko Dejanović (Zvijezda 09)

ODBRANA: Siniša Stevanović (Željezničar), Aleksandar Šofranac (Sarajevo), Miloš Simonović (Radnik)

VEZNI RED: Haris Hajdarević (Željezničar), Mato Stanić (Široki Brijeg), Nemanja Anđušić (Mladost DK), Ermin Zec (Željezničar)

NAPAD: Kenan Dervišagić (Sarajevo), Irfan Hadžić (Radnik), Haris Dilaver (Čelik)

Darko Dejanović (Zvijezda 09) dobio šansu protiv Zrinjskog i sa nekoliko sjajnih odbrana sačuvao je svoju mrežu netaknutom. Siniša Stevanović (Željezničar) odigrao dobar meč na Tušnju, a situacija kada je požrtvovanim startom spasio svoj gol nakon udarca Dejana Širanovića je jedan od detalja koji je obilježio utakmicu. Aleksandar Šofranac (Sarajevo) ne igra tako često, ali kada god je dobio šansu uglavnom je bio na visini zadatka kao u Gabeli. Miloš Simonović (Radnik) pružio još jednu partiju protiv Slobode, gotovo besprijekorno obavivši svoju zadaću.

Haris Hajdarević (Željezničar) u posljednje vrijeme igra sa mnogo više slobode i samopouzdanja, a dokaz za to je i gol na Tušnju. Ukoliko ovako nastavi mogao bi biti bitna karika Plavih naredne sezone. Mato Stanić (Široki Brijeg) definitivno igrač koji posjeduje potencijal, a gol Čeliku je samo dodatni pokazatelj da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti. Nemanja Anđušić (Mladost DK) golom protiv Krupe zaključio je sezonu kao najbolji strijelac kluba sa osam pogodaka. Ermin Zec (Željezničar) još jednom potvrdio kakav je majstor – golom i sa dvije asistencije na Tušnju.

Kenan Dervišagić (Sarajevo) zaigrao u finišu meča i na svom debiju odmah je pogodio. Uz još nekoliko dobrih poteza, meč u Gabeli svakako će mu biti dodatna motivacija za daljnji rad. Irfan Hadžić (Radnik) golom protiv Slobode donio pobjedu i peto mjesto svojoj ekipi, koja će zbog činjenice da Željezničar nije dobio licencu, naredne sezone igrati u Evropi. Haris Dilaver (Čelik) sjajan golgeterski niz na proljeće nastavio i protiv Širokog te je potvrdio odličnu formu.

Igrač kola: Ermin Zec (Željezničar)

Kada je spreman za igru riječ je o klasnom premijerligaškom fudbaleru, o čemu svjedoče u aplauzi prisutnih na Tušnju nakon dvije asistencije i gola protiv Tuzla Cityja. Od Zeca se naredne sezone očekuje da bude lider ekipe koja će se boriti za trofeje.

Trener kola: Mladen Žižović (Radnik)

I da se Radnik administrativnim putem nije plasirao u Evropu, Mladen Žižović i njegovi izabranici zaslužuju sve čestitke za rezultate u minuloj sezoni. Imali su prepoznatljivu igru sa izraženim timskim duhom, a na kraju su za trud i rad nagrađeni plasmanom u Evropu.

Gol kola: Filip Arežina (Mladost DK)

fkmladostdkfkradnikfksarajevofkzeljeznicarnkceliknksirokibrijegsc tim kolazvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI