Sport Centar

Savićević: Objasnio sam Hadžibegiću zbog čega ga nisam odmah zvao i javio odluku

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević razgovarao je sa Farukom Hadžibegićem dan pošto je Miodrag Radulović imenovan za za novog selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore, i saopštio mu razloge zbog kojih nije produžen ugovor.

Savićević: Objasnio sam Hadžibegiću zbog čega ga nisam odmah zvao i javio odluku

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević razgovarao je sa Farukom Hadžibegićem dan pošto je Miodrag Radulović imenovan za za novog selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore, i saopštio mu razloge zbog kojih nije produžen ugovor.

U tradicionalnom novogodišnjem intervjuu za crnogorske štampane medije, prvi čovjek crnogorske kuće fudbala objašnjava zašto nije nastavljena saradnja sa Hadžibegićem, zašto je odabrao Radulovića, te zašto sada već bivšeg selektora nije odmah obavijestio o promjeni na kormilu…

“Odlučili smo se za promjenu jer smo za ovih godinu i po, koliko je bio Hadžibegić, očekivali da ćemo ipak vidjeti nešto više. Nisam htio javno da govorim o tome prije početka Lige nacija, ali sam očekivao da budemo prvi u grupi, i pored svih problema sa povredama. Jesmo na kraju bili prvi u grupi, iako ne tako dominantno, i sigurno je da smo zadovoljni rezultatom. Ipak, kada pogledamo širu sliku – očekivali smo da ćemo pokazati više, i to je razlog zbog kojeg smo se odlučili da napravimo promjenu”, kaže Savićević.

Isto je saopštio i Hadžibegiću…

“Danas (utorak, 29. decembar) sam se čuo sa njim. Ti razgovori nikad nisu prijatni, jer svako ima neko svoje mišljenje, i kada se već donesu takve odluke mislim da je bolje da sve ‘prespava’ i da se hladnije glave razgovara i sa jedne i sa druge strane. Pričali smo, objasnio sam mu razloge zbog čega ga nisam odmah zvao – iste ove koje navodim sada. Nadam se da se nije naljutio zbog toga što ga nisam pozvao odmah, jer stvarno ne bi bilo u redu kada bih rekao da smo imali ijednu ‘grku’ riječ. Za ovih godinu i po koliko je bio selektor imali smo dobru saradnju, bio je jako korektan, nije imao nekih posebnih prohtjeva. Mislim da je i Savez prema njemu bio korektan i bilo bi mi žao da ode ljut zbog toga što ga nisam pozvao dan ranije. Pričali smo, objasnio sam mu neke stvari i to je to – na kraju krajeva, došao je na moj predlog, proveli smo dobrih godinu i po dana i želim mu svu sreću u karijeri, a mi idemo u nešto novo”, navodi Savićević.

A nova priča kreće sa Miodragom Radulovićem. Još na predstavljanju prvog selektora crnogorske reprezentacije, Zorana Filipovića prije 13 godina, Radulović je bio tu kao selektor omladinske selekcije.

“Odlučili smo sa za Radulovića jer je u ovom momentu morao da dođe neko ko poznaje ambijent. Sada nemate vremena da dovedete nekog trenera koji nikad nije gledao reprezentaciju, ili nekog stranca. Doveli smo čovjeka koji je od marta, otkada je počela pandemija koronavirusa tu, u Podgorici, koji je odgledao svih šest utakmica reprezentacije u Ligi nacija, koji odlično poznaje tim i većinu igrača. Sve to umijeće koje je pokazao u inostranstvu može da pokaže sada, a generalno mislim da je ovo prava prilika za njega – jer, svakom ko se bavi trenerskim poslom cilj mu je da jednog dana vodi nacionalni tim”, objašnjava Savićević.

dejan savicevicfaruk hadzibegicfudbalski savez crne gore
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Da, naravno….Savičeviću inače “poštenje” viri iz ušiju!!
Dobrica Ćosić je ovu svoju “naciju” najbolje opiso…
10 puta ponovljena laž postaje istina.

👊⚜👊

wpDiscuz