Sport Centar

Savić: Volio bih da BiH napravi vaterpolo reprezentaciju, spremni smo pomoći

Selektori vaterpolo reprezentacija Hrvatske i Srbije Ivica Tucak i Dejan Savić su na 10. međunarodnom sportskom simpoziju "Simposar Sarajevo" dobili nagrade za fair-play i zdravo rivalstvo.

Savić: Volio bih da BiH napravi vaterpolo reprezentaciju, spremni smo pomoći

Selektori vaterpolo reprezentacija Hrvatske i Srbije Ivica Tucak i Dejan Savić su na 10. međunarodnom sportskom simpoziju “Simposar Sarajevo” dobili nagrade za fair-play i zdravo rivalstvo.

“Iako smo u bazenu veliki sportski rivali, u svakodnevnom životu smo veliki prijatelji. Naše veliko rivalstvo u bazenu nikada neće preći sportske granice”, izjavio je Tucak, a prenio Dnevni avaz.

S druge strane, Savić je istakao da mu je izuzetna čast što je među nagrađenim na 10. Simposaru.

Izuzetna mi je čast biti među svim ovim sportskim legendama. Već pet godina pokušavam doći na Simposar, ali sad sam prvi put našao vremena. Sve to što je rekao Ivica živa je istina. Jednostavno, naša ljubav, tako moram da kažem, i prijateljstvo je nešto jedinstveno“, izjavio je Savić.

Takođe, Savić je dodao da su Hrvatska, Srbija i Crna Gora velika imena evropskog i svjetskog vaterpola.

Ako smo već tako regionalno jak, volio bih da i Bosna uskoro dobije svoju vaterpolo reprezentaciju. Ako ništa drugo, volio bih da je probate napraviti i četvrtu respektabilnu vaterpolo reprezentaciju iz regiona, a mi smo spremni pomoći“, zaključio je selektor vaterpolista Srbije.

Podsjetimo, nagrade za životno djelo, u okviru 10. međunarodnog sportskog simpozijuma “Simposar Sarajevo”, dobili su Zdenko Jelić, doktor Zlatan Hrelja, Mehmed Janjoš, Enver Hadžiabdić, Rade Matić, Bajro Župić, Ismet Ugljanin, Rasim Ljajić, Muhamed Granov, Dževad Šećerbegović, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Dževad Prekazi i Miroslav Ćiro Blažević.

Također, specijalna priznanja “Ponos BiH” dobili su Nedžad Husić, Lana Pudar, Jonquel Jones te ženska i muška košarkaška reprezentacija, a posebne nagrade Grad Novi Pazar (grad prijatelj Simposara), Rasim Bajrović (doprinos organizaciji), muška reprezentacija u sjedećoj odbojci (3. mjesto na Paraolimpijskim igrama u Tokiju), ženska odbojkaška reprezentacija (plasman u Zlatnu ligu), Azmir Husić (doprinos bh. fudbalu), GNK Dinamo Zagreb (najbolji klub u regiji u 2021. godini), Hrvatski nogometni savez (za dostignuća u 21. vijeku), KK Bosna (70 godina od osnivanja kluba), FK Sarajevo (75 godina od osnivanja) i FK Željezničar (100 godina od osnivanja).

dejan savicivica tucaksimposar
KOMENTARI