Sport Centar

Savić: Ljubav Obradovića prema Partizanu je nerealna, izgubio je 10 miliona eura dolaskom ovdje

​Povratak Željka Obradovića u Partizan poslije 30 godina i dalje je tema broj jedan u regionalnim košarkaškim krugovima.

Savić: Ljubav Obradovića prema Partizanu je nerealna, izgubio je 10 miliona eura dolaskom ovdje

​Povratak Željka Obradovića u Partizan poslije 30 godina i dalje je tema broj jedan u regionalnim košarkaškim krugovima.

Toga se još jednom dotakao sportski direktor Partizana Zoran Savić koji je otkrio kakvu žrtvu je tim potezom podnio najtrofejniji trener u Evropi.

Prema njegovim riječima, Obradović je odlukom da ponovo preuzme crno-bijele izgubio oko 10.000.000 eura.

Njegova neka ljubav prema Partizanu totalno je nerealna. I odnos prema klubu je takav. Malo je onih koji mogu i da povjeruju kako je neko spreman da izgubi 10 miliona eura samo zato da bi došao u Partizan, a Željko je upravo to uradio. Poredim ga sa onom čudesnom lokomotivom teretnog voza za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari. Ima energiju koja je nevjerovatna. I zrači nečim posebnim. Volim da pogledam svaki njegov trening, svu su mali trenerski seminari”, rekao je Savić za Ekspressport i nastavio:

“Odlukom da dođe u Partizan pokazao je spremnost da se spusti na jedan nivo koji nije njegov što, priznaćete nije lako. Nekad je u ekipi imao tri najbolja playmakera u historiji evropske košarke. Dakle, Diamantidisa, Spanoulisa i Jasikeviciusa u istom timu. Sada je spreman na drugu krajnost, odlučan je u namjeri da napravimo najmlađi tim u Eurocupu. Prosjek naše ekipe je 23 godine i malo više. On je to prihvatio i od prvog dana se ponaša kao da trenira CSKA ili Panathinaikos, a ne Partizan. To je ono što je fenomenalno”.

Također, i sam povratak Zorana Savića u Partizan za mnoge je bio iznenađenje, prenosi B92.

To zaista nije bilo očekivano. Sve se izdešavalo u bukvalno sedam dana. Nisam nikada imao ideju da se vratim na naše prostore, više od 30 godina proveo sam u inostranstvu. Razgovarao sam sa suprugom koja mi je rekla kako misli da ja to što mi se nudi zapravo više volim od onog što radim, da mi to više odgovara od uloge menadžera. Razmišljao sam dva dana, poznavao sam situaciju u Partizanu, pričao sam sa Šćepanovićem, koji je bio u klubu. Rekao sam sebi ok, imaš brend, što je u cijeloj priči najbitnija stvar. Nemaš ekipu, nemaš rezultat, ali imaš brend zbog kojeg vrijedi da se ulaže i dolazi u Beograd“, istakao je Savić.

kkpartizanzeljko obradoviczoran savic
KOMENTARI