Sport Centar

Sastanak u Budvi: Učvršćivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta…

Sastanak u Budvi: Učvršćivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta…

Kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), sastanku su prisustvovali predstavnici Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije.

“Predsjednici i generalni sekeretari Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije potpisali su memorandum o saradnji, koji je inicijalno potpisan od strane šest zaveza na osnivačkom sastanku održanom u Ljubljani krajem januara ove godine i koji predviđa učvršćivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta i borbu protiv svih negativnih pojava u fudbalu”, saopšteno je iz FSCG.

Predstavnici saveza odali su priznanje i zahvalnost predsjedniku Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Michelu Platiniju na svemu što je uradio za prosperitet evropskog i svjetskog fudbala, i upućuju mu punu podršku u borbi za dokazivanje svoje nevinosti i kandidaturi za predsjednika Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA).

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo radom administracije UEFA i upućena je apsolutna podrška kako bi se u budućnosti očuvao kontinuitet u radu evropske kuće fudbala. Učesnici su podržali predlog povećanja Izvršnog odbora UEFA za dva nova člana, koji bi dolazili iz nacionalnih asocijacija.

Naredni regonalni sastanak ovih saveza održaće se krajem januara naredne godine, a domaćin će biti Fudbalski savez Srbije.

riad bajicterry stotts
KOMENTARI