Sport Centar

Sastanak bez dogovora: Upitan opstanak ABA lige, moguće i da će sud imati zadnju riječ

Održan je još jedan sastanak učesnika ABA lige na kojem i dalje nema rješenja za narednu sezonu, te beogradski Partizan nastavlja da 'koči' početak takmičenja.

Sastanak bez dogovora: Upitan opstanak ABA lige, moguće i da će sud imati zadnju riječ

Održan je još jedan sastanak učesnika ABA lige na kojem i dalje nema rješenja za narednu sezonu, te beogradski Partizan nastavlja da ‘koči’ početak takmičenja.

Partizan i dalje ostaje pri stavu da se sukob interesa riješi na Arbitražnom sudu u Lozani, dok FMP i Zvezda nisu pristali na to, pa je regionalno takmičenje i dalje u blokadi.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je naglasio da je njegov klub već napravio mnogo ustupaka, te da od arbitraže neće odustati. Naveo je i da čelnici ABA lige vrše pritisak da se omogući upis udjela vlasništa u sudski registar kako bi takmičenje počelo u planiranom terminu, početkom oktobra, a da se zatim sukob interesa rješava na sudu.

Jedna od opcija je da ABA liga ugasi postojeću, a formira novu firmu koja će voditi takmičenje. U tom slučaju, ABA i ABA 2 liga bi počele u planiranom terminu, a svi klubovi bi dobili rok da se izjasne da li žele da se takmiče ili ne, javlja Sport Klub.

aba ligapartizan
KOMENTARI

KOMENTARI