Sport Centar

Sarajevo u ovoj sedmici realizovalo tri humanitarne akcije

Sarajevo u ovoj sedmici realizovalo tri humanitarne akcije

Bordo klub je na TURKISH AIRLINES međunarodnoj prijateljskoj utakmici, u kojoj je Fudbalski klub Sarajevo na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekao slavni Galatasaray, ugostio stičenike KJU – Dom za djecu bez roditeljskog staranja, podijelivši im besplatno ulaznice, kako bi mogli prisustvovati utakmici i sa tribina koševskog stadiona bodriti fudbalere Bordo kluba.

Fudbalski klub Sarajevo, kao primjeran i društveno odgovoran Klub, koji se aktivno zalaže za populalizaciju sporta među mladima, rado je prihvatio poziv iz organizacije “Univerzalna škola”, te omogućio djeci iz dječijeg doma Bjelave da budu dio utakmice između Sarajeva i Galatasaraya.

Također fudbaleri aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine imali su posebne goste na treningu. Naime, trening prvog tima Bordo kluba na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” posjetili su dječaci i djevojčice, polaznici dječije igraonice “Hump”, koji su imali mnogo razloga za radost, jer su dobili mogućnost da upoznaju prvotimce Sarajeva, koji su ih dočekali sa prigodnim poklonima iz ponude omiljenje radnje svih navijača Sarajeva – BORDO FAN SHOP-a.

Vrijedi istaći i da Fudbalski klub Sarajevo nastavlja sa pružanjem pomoći sportskim kolektivima širom Bosne i Hercegovine, naročito klubovima iz manjih sredina. Tako je Bordo klub u toku proteklog mjeseca dobio upit od strane FK Jahorina iz Prače, sa molbom za donaciju sportske opreme, koja je pomenutom klubu prijeko potrebna.

Bordo klub, uvažio je molbu kluba, koji je član Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona, a legendarni, bivši fudbaler Sarajeva, Fahrudin Prljača, dodatno se angažirao kako bi upit kluba iz Prače bio realizovan.

riad bajicterry stotts
KOMENTARI