Sport Centar

Sarajevo ovog mjeseca domaćin šestog izdanja Međunarodnog rukometnog turnira “Više od igre”

Sarajevo će u septembru biti domaćin rukometnog turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Sarajevo ovog mjeseca domaćin šestog izdanja Međunarodnog rukometnog turnira “Više od igre”

Sarajevo će u septembru biti domaćin rukometnog turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Riječ je o sada već tradicionalnom 6. BSP OIL Međunarodnom rukometnom turniru za mlade pod nazivom “Više od igre“ koji se igra u tri generacije dječaka (2004., 2006. i 2008. godište) i jednoj generaciji djevojčica (2008. godište).

Turnir će se realizovati u periodu od 17. do 19. septembra u sportskim dvoranama u Sarajevu. Na turniru po prvi put učestvuje 36 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta – „SPIRITUS“ Sarajevo uz generalno pokroviteljstvo kompanije BSP OIL, koji je saopštio:

“Kao organizacija prvi put sarađujemo sa renomiranom naftnom kompanijom BSP OIL i predstavlja nam veliku čast da jedna takva kompanija bude generalni sponzor Međunarodnog rukometnog turnira “Više od igre“. Ovim putem se želimo zahvaliti predstavnicima kompanije BSP OIL jer su društveno odgovorna kompanija koje je prepoznala kvalitet i značaj ovakvog sportskog događaja.

U jako izazovnim vremenima trudimo sa da podržimo lokalnu zajednicu i događaje koji su od velike važnosti za sport, kulturu i turizam. Nadamo se da smo sa ovom podrškom kao domaća kompanija barem malo pomogli pri realizaciji međunarodnog turnira. Svim gostima i učesnicima turnira želimo da uživaju u danima sporta. Vaš BSP Oil.”

Ispred organizacije, Udruženja SPIRITUS, želimo izjaviti da je cilj turnira da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva ali i cijele Bosne i Hercegovine. Potrudili smo se da u ovom teškom vremenu kada je sport praktično zaustavljen u Bosni i Hercegovini usljed pandemije COVID-19 organizujemo rukometni turnir koji unatoč toj činjenici neće izgubiti na kvaliteti i značaju. U ovom osjetljivom vremenu ispred organizacije smo preduzeli sve korake da se turnir organizuje uz poštivanje COVID protokola za sportske događaje. Posjeta gledalaca na žalost neće biti moguća.

Veliku pomoć u organizaciji turnira smo dobili od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Novi Grad Sarajevo, te sponzora bez kojih u ovo teško doba ne bismo bili u mogućnosti da ostvarimo sve zacrtane ciljeve, a isti su BSP OIL kao generalni sponzor, BH TELECOM kao zlatni sponzor te AC QUATTRO, ELGRAD, AUSTROTHERM, LOVIC & CO, REGENERACIJA i LUKAS NAKIĆ sa brendom LEDA voda. Medijski partner turnira portal Sport Centar”.

rukometni turnir vise od igre
KOMENTARI