Sport Centar

Sarajevo i Zrinjski večeras na novom evropskom ispitu: Osvjetlajte obraz bh. fudbala!

Jedno čudo se već dogodilo - BiH će večeras biti jedina zemlja iz regiona zapadnog Balkana koja će imati dva predstavnika u Evropskoj ligi, tačnije u trećem pretkolu ovog takmičenja.

Sarajevo i Zrinjski večeras na novom evropskom ispitu: Osvjetlajte obraz bh. fudbala!

Jedno čudo se već dogodilo – BiH će večeras biti jedina zemlja iz regiona zapadnog Balkana koja će imati dva predstavnika u Evropskoj ligi, tačnije u trećem pretkolu ovog takmičenja.

Je li preoptimistično nadati se novom čudu i očekivati da Sarajevo i Zrinjski ostvare pozitivne rezultate u prvim utakmicama protiv BATE Borisova i Malmoa? Ako budu pružili partije kao protiv Celtica i Utrechta, djeluje da nije. Večeras, u svakom slučaju, imaju priliku osvjetlati obraz bh. nogometa.

Bordo tim u Zenici će biti domaćin bjeloruskom prvaku (19.45 sati). Ekipi Sarajeva nedostaje nekoliko bitnih kotača, ali melem na ranu predstavlja činjenica da će u kadru biti oporavljeni Mersudin Ahmetović.

“Svaki rezultat bez primljenog gola za nas je aktivan. U dvije utakmice protiv Celtica uspjeli smo postići pogodak, a ja se nadam da to možemo uraditi ponovo. Uz dozu opreznosti, pametne igre, discipline… možemo postići dobar rezultat, bez obzira što imamo određenih kadrovskih problema”, kaže koševski strateg Husref Musemić.

Dobra vijest je da i BATE kuburi s povredama, neće biti Scherbitskog, Filipenka i Milića. Još jedan argument koji ide u prilog tezi da sastavu iz Borisova neće večeras biti lako na Bilinom polju. Nadamo se – ispunjenom. Susret će biti u direktnom prenosu na platformi Moja TV.

Zrinjski gostuje kod Malmoa, utakmicu ljubitelji nogometa u BiH mogu pratiti na kanalu Arena Sport 1 od 19 sati.

Plemići su već skrojili senzaciju protiv Utrechta, stoga njihova nada u novi podvig stoji na čvrstim temeljima.

“Naravno da nam obrana može donijeti dobar rezultat, ali teško je očekivati da se branimo 90 minuta. Malmö ostavlja dosta prostora natrag i te situacije moramo znati iskoristiti. Moramo znati utrčati u pravom trenutku u prazan prostor između linija. Znam da naši navijači dolaze u velikom broju, i uz veliku borbu, agresivnost i pamet vjerujem u dobar rezultat”, kaže trener mostarskog tima Hari Vukas.

Dakle, to je to. Večer istine bh. fudbala. Nakon koje ćemo znati jesmo li zaista konačno sazrjeli za nešto više na evropskoj sceni ili i dalje ostajemo u ladici s liliputancima. Poslije prvih utakmica 3. pretkola ništa neće biti riješeno, ali dobit ćemo jasnu sliku kojoj kategoriji pripadamo.

TREĆE PRETKOLO EVROPSKE LIGE

evropska ligafksarajevohskzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI