Sport Centar

Saradnja sa PVF akademijom: Vijetnamci će dolaziti u Sarajevo, bordo juniori gostuju u Da Nangu

Prema pisanju vijetnamskih medija, dugo najavljivana saradnja između PVF akademije i FK Sarajevo je konačno je postala konkretnija, zahvaljujući većinskom vlasniku kluba sa Koševa Nguyen Hoai Namu.

Saradnja sa PVF akademijom: Vijetnamci će dolaziti u Sarajevo, bordo juniori gostuju u Da Nangu

Prema pisanju vijetnamskih medija, dugo najavljivana saradnja između PVF akademije i FK Sarajevo konačno je postala konkretnija, zahvaljujući većinskom vlasniku kluba sa Koševa Nguyen Hoai Namu.

Dolaskom PVF-a u upravljačke redove Bordo kluba na čelu sa Namom, otvorene su dodatne mogućnosti rasta FK Sarajevo i osavremenjavanja načina poslovanja, a kako je ranije najavljeno, Fudbalski klub Sarajevo integrisan je u mrežu klubova koja je naknadno kreirana u cilju ostvarivanja dodatnih benefita, što se odnosi na razmjenu igrača i korištenje resursa.

Kako navode tamošnji mediji, fudbaleri Vijetnama će dolaziti u BiH gdje će imati mogućnost da treniraju i da se eventualno nametnu i potpišu ugovore, dok će i igrači Sarajeva moći da idu u Vijetnam po istom principu.

Tako će već naredne sedmice, juniorska selekcija FK Sarajevo nastupiti na međunarodnom turniru u gradu Da Nangu, a turnir će se igrati od 30. oktobra do 5. novembra.

PVF je profesionalna, savremena fudbalska akademija fokusirana na razvoj i ulaganja u fudbal koja sarađuje na globalnom nivou sa velikim fudbalskim imenima i klubovima. PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Tehnički direktor PVF-a je svjetski poznato ime u svijetu fudbala Philippe Omar Troussier, bivši francuski fudbaler, a trenutno menadžer i trener. Tokom karijere vodio je timove poput reprezentacije Japana, Obale Slonovače, Nigerije, Južne Afrike i Burkine Faso.

Jedan od savjetnika PVF-a je i bivši fudbaler Manchester Uniteda, a danas uspješni trener Ryan Joseph Giggs.

PVF posjeduje najbolji trening centar na području Azije. Akcenat je na razvoju i afirmaciji igrača i trenera. Kako je najavljeno, FK Sarajevo će imati i prioritetniji pristup mladim igračima iz PVF akademije u odnosu na druge klubove koji nisu u vlasništvu PVF-a.

Tabela Premijer lige

Raspored 14. kola Premijer lige

fksarajevopvf akademija
KOMENTARI

KOMENTARI