Sport Centar

Šapovalov: Velika trojka je još tu, ali uskoro ćemo ih svrgnuti sa teniskog vrha

Kanadski teniser Denis Šapovalov je u nedjelju osvojio turnir u Stockholmu, njegov prvi u karijeri, a nakon velike pobjede u finalu ovaj 20-godišnjak, trenutno 27. igrač na ATP listi, izjavio je da će uskoro mladi igrači naslijediti veliku trojku - Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Šapovalov: Velika trojka je još tu, ali uskoro ćemo ih svrgnuti sa teniskog vrha

Kanadski teniser Denis Šapovalov je u nedjelju osvojio turnir u Stockholmu, njegov prvi u karijeri, a nakon velike pobjede u finalu ovaj 20-godišnjak, trenutno 27. igrač na ATP listi, izjavio je da će uskoro mladi igrači naslijediti veliku trojku – Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Siguran sam da će sljedeće sezone biti mnogo iznenađenja. Očigledno, velika trojka je i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, prije ili kasnije, svrgnut ćemo ih s vrha. Trebamo samo biti strpljivi”, kazao je Šapovalov.

Istakao je da je njegov kolega Daniil Medvedev posljednjih godina također pružao vrhunske partije.

“Mlađi se igrači polako penju na ATP listi. Medvedev je posebno posljednjih nekoliko mjeseci napravio veliki prodor. Siguran sam da će ga slijediti mnogi jer ima puno talentovanih momaka. Tu su i Tiafoe, Tsitsipas, Zverev… Svako ima svoj put”, dodao je.

Kanađanin je također jedan od onih koji bi u budućnosti mogli obilježiti jednu eru tenisa.

“Mislim da sam se do sada dosta lako probio na ATP listi uz par dobrih rezultata. Međutim, moja igra još nije na najvišem nivou. Imao sam dosta uspona i padova. Zato sam posljednjih nekoliko godina radio na ispravljanju slabosti u igri kako bih bio još bolji”, kazao je Šapovalov

denis sapovalov
KOMENTARI

KOMENTARI