Sport Centar

Saopštenje OKK Spars: Poznato je da KK Bosna godinama ne egzistira kao klub

OKK Spars Sarajevo je odgovorio saopštenjem nakon što je isto učinio KK Bosna Royal, a tiče se razigravanja za treće mjesto u Prvenstvu Bosne i Hercegovine u košarci.

Saopštenje OKK Spars: Poznato je da KK Bosna godinama ne egzistira kao klub

OKK Spars Sarajevo je odgovorio saopštenjem nakon što je isto učinio KK Bosna Royal, a tiče se razigravanja za treće mjesto u Prvenstvu Bosne i Hercegovine u košarci.

Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti:

“Treća utakmica između KK „ROYAL BOSNA“ i OKK „SPARS“ treba da bude praznik košarke u Sarajevu i poklon Sarajlijama i BH javnosti, da u sportskoj atmosferi navijaju za voljeni klub, bilo to KK „ROYAL BOSNA“ ili OKK „SPARS“. To svakako ne smije biti poziv da se „ne dozvoli uništavanje KK „Bosna“, kako je navedeno u saopštenju KK „ROYAL BOSNA“, iz kojeg se jasno zaključuje da je pobjeda KK “ROYAL BOSNA“, po svaku cijenu, jedina šansa za opstanak Kluba, a izdato saopštenje alat za manipulisanje javnosti.

Krajnje je nekorektno i prije svega bezobrazno, pripisivati katastrofalnu situaciju i propast KK “Bosna“ nekome ko nema dodirne tačke sa tim Klubom. Svima je dobro poznato ko su osobe koje su proizvele milionske dugove KK „Bosna“, te dovele do propasti najvećeg košarkaškog brenda BiH.

Javnosti je poznato da KK „Bosna“ već godinama ne egzistira kao klub, jer su svi računi blokirani i sve što je vrijedilo, uništeno je. KK „Royal“ je klub osnovan prije nekoliko godina i koji u svojoj registraciji ne sadrži ime Bosna, već ga je naknadno pripojio imenu Royal, kako bi zavarali javnost.

Manipulator Harun Mahmutović, koji je dobro poznat košarkaškoj javnosti kao bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, koji je zavio Savez u crno, odlično to koristi, te zloupotrebljava ime KK „Bosna“. Sjetimo se samo press konferencije na kojoj je plakao kada su naše zlatne kadete trebali izbaciti sa Evropskog prvenstva zbog neplaćanja kotizacije u iznosu od 10.000 Eura. I da nije tada FIS uplatio kotizaciju, bili bismo izbačeni sa Evropskog prvenstva! U istom tom periodu je manipulator Harun Mahmutović, sa računa Saveza prebacio na svoj privatni račun na desetine hiljada konvertibilnih maraka. Šta očekivati od čovjeka koji je i tada bio spreman izmanipulisati kompletnu sportsku javnost BiH?!

Iznositi laži kako Kantonalni košarkaški savez Sarajevo delegira suce, je samo jedna u nizu laži manipulatora Haruna Mahmutvića. Komesar takmičenja je gosp. Almir Akšamija, jedan čestit čovjek koji je uposlenik Košarkaskog saveza BiH, a ne Kantonalnog saveza Sarajevo. Isto tako, laž je da Košarkaški klub „Bosna“ nema predstavnika u Upravnom odboru Kantonalnog košarkaškog saveza. Košarkaški klub Bosna ima predstavnika u Upravnom odboru, samo je problem što se svakih nekoliko mjeseci u KK Bosna mijenja rukovodstvo, te dolaze novi ljudi. Ispred KK Bosna u Upravni odbor je imenovan Admir Bukva, bivši direktor kluba.

Pričati o sportskoj opremi je samo još jedna u nizu „podvala“. Oprema brenda „No1“ je oficijelna oprema Košarkaskog saveza BiH. „No1“ oprema je donirana Košarkaškom savezu BiH kao i brojnim drugim sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini. Čak šta više, jedan dio opreme je doniran i omladinskom pogonu KK „ROYAL BOSNA“, a istom je nuđena i besplatna oprema za seniorsku ekipu, ali na žalost, Uprava kluba se odlučila kupiti opremu od firme iz Banja Luke, jer se pojedinci ne bi mogli „rastaljivati“ na poklonjenoj opremi.

Besmisleno je pričati o drugoj utakmici, u kojoj je OKK „SPARS“ pobjedio sa 14 poena razlike i dovoljno je citirati izjavu trenera KK „ROYAL BOSNA“ gosp.Denisa Bajramovića: „ Zaslužena pobjeda SPARSA. Imali su više energije.“

Za razliku od gosp. Mahmutovića, koji ima jedan cilj, prevariti, lagati , manipulisati, OKK „SPARS“ je zdrav projekat postavljen na zdravim temeljima, koji u proteklom periodu proizveo toliko reprezentativaca da danas ti igrači čine okosnicu svih reprezentativnih selekcija BiH. Čak je nekoliko igrača iz sastava Bosne poniklo u OKK „SPARS“.

OKK „SPARS“ je jedan od rijetkih sportskih klubova koji i nakon poraza uvijek čestita pobjedniku i pohvali suđenje.

Za razliku od gospodina Mahmutovića koji je želio obezbjediti sudijsku pomoć, kada već ne može biti siguran u igru svoje ekipe, OKK „SPARS“ samo želi pošteno suđenje, igru u duhu fair play-a i da pobjedu ostvari bolja ekipa na parketu.

Krajnje je vrijeme da se ljudi ne dovode u zabludu „lažnih emocija“ izraženih od manipulatora Haruna Mahmutovića, već da sagledaju stvarno stanje i da osude stvarne krivce koji su uništili najveći košarkaški brend BiH, KK „Bosna“.

I ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje košarke da prisustvuju utakmici, te da se sami uvjere u kvalitet i jedne i druge ekipe i da sami donesu sud, a ne da nasjedaju na laži i podvale manipulatora Haruna Mahmutovića. Pozivamo navijače da navijaju za svoj klub, a neka bolji pobjedi i slavi plasman u ABA 2 ligu!

kkbosnaokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI

Zizi
Gost

Sramite se i jedni i drugi … Nidje vas na mapi nema, da nije ovog jadnog prepucavanja niko ne bi cuo za vas. pih

wpDiscuz