Sport Centar

Samuel Eto'o na tragu najuspješnije sezone u karijeri

Samuel Eto'o na tragu najuspješnije sezone u karijeri

Iskusni golgeter Eto'o i u poznim fudbaleskim godinama dokazuje da još toga ima da pokaže fudbalskoj javnosti, a njegov učinak ove sezone je drugi najbolji u cijeloj njegovoj karijeri. Bolji je bio samo u sezoni 2008./2009. kada je u dresu Barcelone bio „noćna mora“ za sve suparničke odbrane.
Real Madrid, Mallorca, Barcelona, Inter, Anzhi Makhachkala, Cheslea, Everton i Sampdoria su klubovi u kojima je Eto'o nastupao u bogatoj karijeri, a svjetsku slavu stekao je tokom petogodišnjih nastupa u Barceloni.

Međutim, Eto'o poručuje da će iskoristiti iskustvo i srušiti lične rekorde u Antalyasporu, a dosadašnji dio sezone pokazatelj je da je ozbiljan u toj namjeri.
Sa 12 golova i 3 asistencije u prvih 14 utakmica ove sezone, Eto'o je ostvario drugi najbolji start sezone, ali i otvorio mogućnost da ostvari najuspješniju sezonu. Bolji je bio samo 2009. godine kada je u dresu Barcelone u prvih 14 utakmica postigao 14 golova i 12 asistencije, Na kraju te sezone u 36 mečeva imao je 30 postignutih golova i 5 asistencija.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI