Sport Centar

Samo jedan klub bio za nastavak: Sezona u Prvoj ligi Federacije BiH bit će zaključena!

Nogometni klub GOŠK oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici pobvodom nove video-konferencije učesnika Prve lige Federacije BiH.

Samo jedan klub bio za nastavak: Sezona u Prvoj ligi Federacije BiH bit će zaključena!

Nogometni klub GOŠK oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici povodom nove video-konferencije učesnika Prve lige Federacije BiH.

U saopštenju su naveli da je zaključak većine klubova da se sezona u ovom rangu takmičenja okonča.

Njihovo obraćanje prenosimo bez intervencija:

“Poštovani navijači, simpatizeri NK GOŠK Gabela kao i svi ljubitelji nogometa ovim putem Vas obavještavamo da je završen još jedan video – sastanak između klubova koji se natječu u Prvoj ligi FBIH i užeg rukovodstva NSFBIH.

Unatoč povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u F BIH zaključak današnjeg sastanka je da se Prva liga FBIH ne nastavi tj. da se ista prekine.

Prilikom izjašnjavanja klubova samo je NK GOŠK izričito zagovarao nastavak prvenstva i da se svi rezultati dobiju na zelenom terenu.

Nažalost nismo imali potporu drugih klubova jer su se svi izjasnili za prekid prvenstva.

Razloge koje su naveli su, da oni nisu u mogućnosti ispoštovat preporuke i mjere za nastavak treniranja odnosno nastavak prvenstva.

Mi kao NK GOŠK smo sa žaljenjem primili te informacije.Ostalo je da ovu odluku još potvrdi Izvršni odbor NS FBIH.

Zbog naših ulaganja u ovu sezonu kako u igrački kadar, tako i u infrastrukturu, a i činjenica da smo se plasirali u 1/2 KUP-a BIH te mogućnosti borbe za prvo mjesto u Prvoj ligi FBIH inzistirali smo na tome da se prvenstvo nastavi kao i da nam se omogući nastavak odigravanja KUP-a, nažalost nismo dobili potporu ni od koga u tome.

Moramo priznat da nam u ovom trenutku nije jasno kako će klubovi koji su se danas izjasnili da su protiv nastavka prvenstva započeti novu sezonu tj.novo prvenstvo ako nisu u mogućnosti nastaviti ovo prvenstvo.

Vjerovatno će se desit presedan u SVJETU da će se na 50%+1 utakmica odigranog prvenstva priznat trenutni rezultati na tablici Prve lige FBIH, ali pošto nažalost živimo u zemlji “apsurda” gdje je sve moguće tako će bit i ovo moguće,iako takvu situaciju ne poznaju nikakve propozicije i nijedan Pravilnik NS FBIH.

Na kraju se pitamo da li ima smisla više bavit se ovim poslom, biti sportski djelatnik, ulagat u klubove, u infrastrukturu, da li će poslje svega igrači koji egzistiraju u ovoj ligi imat više volje igrat nogomet jer je ovo veliki udar na njihovu egzistenciju i sl.

Mišljenja smo da će ovo vratit nogomet u BIH u neka davna vremena ma šta to značilo.

Lijep Vam pozdrav i do nekih novih vremena, novih pobjeda, novih zajedničkih radovanja i uspjeha.

Svako dobro Vam želimo, kao i nogometu u BIH!”

nk gošk gabelaprva liga federacije bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz