Sport Centar

Samer Rešidat novi predsjednik RK Bosna

Samer Rešidat novi predsjednik RK Bosna

Nakon nekoliko mjesece turbulencije klub se pokušava stabilizovati, a izabrano je novo rukovodstvo kluba. Radna grupa u proteklom periodu uradila je ogroman posao, a ekipa je uspjela osvojiti sedam bodova u PL Bi, te izboriti plasman u 2. pretkola Kupa BiH.

Novi predsjednik RK Bosna Sarajevo je Samer Rešidat, bivši ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo. Predsjednik Skupštine će biti Gordan Muzurović, a u Upravnom odboru su, pored Rešidata i novi sportski direktor Ammar Švrakić, te Rijad Kobilj, Zuhdija Korkarić, Fuad Malagić, Harun Gogić, Almir Kahriman, Dejan Radović, Ferid Mušić i Tarik Trbić.

“Nisam nikada igrao rukomet, ali sam od 2004. godine bio uz RK Bosna. Pomagao sam tada klubu oko odlaska na pripreme i tada sam bio spoljni saradnik. Sada sam se uključio u radnu grupu. Dok sam bio ministar, tražili smo rješenje za KK i RK Bosnu. Sada mogu obećati da ću pomagati rukometašima Bosne. Moj prioritetni zadatak je da vratim povjerenje sponzora i publike u Rukometni klub Bosna.” – izjavio je Rešidat.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI