Sport Centar

Salčin: Nadam se odbrani titule s BH Poštom, Željezničar s ovom ekipom može igrati u Premijer ligi

Salčin: Nadam se odbrani titule s BH Poštom, Željezničar s ovom ekipom može igrati u Premijer ligi

Securitas je tradicionalno nezgodan protivnik BH Pošti, kojoj su sinoć pobjedu donijeli Džafo sa dva pogotka, te Krka i Pašić.

“Svake godine s njima imamo najveći problem. Ne leže nam nikako. Lakše igramo protiv drugih ekipa. Možda igrom i nisu zaslužili da izgube, ali tako je to u sportu”, rekao je Salčin na početku razgovora.

BH Pošta je do sada osvojila dvije titule SC Business lige, dok su pored toga izgubili dva finala nakon penala.

“Nije nam se dalo da odbranimo titulu, ove godine probat ćemo to napraviti. Dat ćemo sve od sebe. Za sada dobro ide, imamo četiri pobjede iz isto toliko kola. Jednu utakmicu nismo igrali zbog bolesti igrača”, rekao je naš sagovornik, te je dodao:

“Konkurencija je mnogo jača nego prethodne sezone. Ima četiri – pet ekipa koje mogu svakoga da pobijede. Vidjeli ste Securitas. Ne ubrajaju se u te favorite, ali nam naprave problem. Mada, oni nam tradicionalno prave problem”.

Salčin je nedavno postao novi član Malonogometnog kluba Željezničar u koji je došao iz MNK Centar.

“To je fina priča. Nešto novo u gradu i u futsalu. Za sada ide dobro. Prvu polusezonu nisam bio član, ali momci su odigrali bez poraza i prvi su na tabeli. Nadam se da ću pomoći klubu u ostvarivanju cilja. Sarajevo zaslužuje najmanje dva kluba u Premijer ligi”, kazao je Salčin.

MNK Željezničar je u ovom prelaznom roku doveo nekoliko pojačanja među kojima je i jedan od najboljih fudbalera SC Business lige, Miza Selimović, koji nastupa za ekipu Lutrija BiH/MUP KS. Od ranije imaju nekoliko igrača koji nastupaju u ovom takmičenju.

“S obzirom na dosadašnje iskustvo iz Premijer lige, sa ovim igračkim kadrom mislim da možemo igrati Premijer ligu. Mlad smo klub, sve je novo. Ima nas nekoliko iskusniji, ostalo su mladi momci željni dokazivanja. Možemo biti stabilan premijerligaš”, dodao je novi član Željezničara.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI