Sport Centar

Šakota nakon teškog poraza Zvezde: Šta da radimo sad, da ih otjeramo sve?

Crvena zvezda je sinoć u Beogradu doživila pomalo neočekivan poraz od berlinske Albe, koja je nakon produžetka slavila sa 85:94.

Šakota nakon teškog poraza Zvezde: Šta da radimo sad, da ih otjeramo sve?

Crvena zvezda je sinoć u Beogradu doživila pomalo neočekivan poraz od berlinske Albe, koja je nakon produžetka slavila sa 85:94.

Izazvao je ovaj poraz velike turbulencije u i oko Zvezde, a posebno su bili razočarani navijači, koji su psovkama ispratili košarkaše s parketa.

“Očekivao sam tešku utakmicu. Drugu u samo dva dana. Imali smo našu šansu u posljednjem napadu u četvrtoj četvrtini, ali ne i u produžetku. Tako je, kako je. Treba da budemo zadovoljni prvim poluvremenom, iako smo i tada primili neke naivne poene… Ostali bez igrača i bez energije. Nema benzina, nema igrača. Obe ekipe, Žalgiris i Alba, s više dana odmora od nas. Žalgiris je imao čak četiri, pogrešio sam u sredu kada sam rekao tri. Alba je imala lagan let iz Atine do Beograda”, rekao je Dragan Šakota nakon utakmice, prenosi Sport Klub.

Uslijedilo je pitanje o igrama i ponašanju pojedinih igrača, konkretno Jamesa Gista.

“Šta da radimo sad, da ih tjeramo sve?! Igrači odigraju slabo i to treba kritikovati. Ali za sve postoji granica, pa i za kritiku. Ostali smo bez benzina, nema goriva, nema igrača”, kazao je iskusni strateg na klupi Zvezde i dodao:

“Šta da kažem Laziću, koji je igrao s visokom temperaturom, a herojski se borio. Šta da kažem Gistu ili Simaniću, na to što je Luk Sikmae njihov Einstein?! Pa, taj Sikma se zezao s našim igračima. Simanić je suviše naivan za tog Sikmu, a Gist ne prijeti kao krilni centar. Taj Sikma bi sigurno bio usporen da smo u rotaciji imali i Jagodić Kuridžu”.

Zvezda je u trećoj deonici imala +7, ali je Alba sa sedam ubačenih trojki zaredom u tom periodu ostala u igri.

“Što smo dopustili te šuteve?! Zvezda nije ekipa koja ne igra odbranu. Alba je svježija ekipa, brža, svaki pik su udvajali, nismo mogli da probijemo. Pitanje je šta kada ne odigramo akciju, šta kada ne probijemo. Probali smo da izvučemo sve od sebe, pa da se odmorimo, da nastavimo ovaj program. Nas je dupla nedjelja pokosila, zbog rasporeda i povreda. Imali smo šansu, nismo je iskoristili. Da plačeš. Ali, ne mogu da tražim igračima više od onoga što mogu. Ove utakmice mogu i drugačije da se izgube, sa 20-30 razlike”.

Ponovo je bilo riječi o igračkom kvalitetu.

“Ja nisam gradio ovaj tim, ovo nije moj tim od početka. Došao sam da pomognem koliko mogu i mislim da dobro pomažem, ali u nekim trenucima ne mogu. Postoje momenti kada više ne možemo da pomognemo igračima od ovoga. Jednostavno, ovo je Euroliga! Vidite Real, izgubi od Himkija, gubi 24 razlike”.

Nedostatak drugog plejmejkera, koji će odmeniti Lorenza Browna, sve vrijeme se navodi kao problem.

“Jenkins se vratio, odigrao jednu utakmicu dobro, pa malo pao. Kada bi on imao pritisak, Punter bi bio više na lopti. On se dobro osjećao s loptom, ali mi kao tim nismo mogli da napravimo više u napadu. Bili je bio dobro čuvan. Ako budemo svi zdravi mislim da neće biti problema, da možemo da izvučemo sezonu”, poručio je Šakota i dodao da je od povrijeđenih igrača najbliži povratku Dejan Davidovac.

EUROLIGA

dragan sakotakkcrvenazvezda
KOMENTARI

KOMENTARI