Sport Centar

Saigrač uništio karijeru Huntelaara u Realu, a Zlatan je problem s istim izdajnikom riješio na svoj način

Marca je nastavila sa svojim serijalom "Neispričane priče", a danas je objavljen tekst o Klaas-Jan Huntelaaru, odnosno njegovom periodu karijere kada je branio boje Real Madrida.

Saigrač uništio karijeru Huntelaara u Realu, a Zlatan je problem s istim izdajnikom riješio na svoj način

Marca je nastavila sa svojim serijalom “Neispričane priče”, a danas je objavljen tekst o Klaas-Jan Huntelaaru, odnosno njegovom periodu karijere kada je branio boje Real Madrida.

Holanđanin je u Real Madrid stigao u januaru 2009. iz Ajaxa, a klub je napustio već u augustu iste godine. Samo mjesec poslije njegovog dolaska u klub, na naslovnici lista AS se pojavila njegova navodna izjava kako želi da napusti Kraljevski klub.

Huntelaar nije mogao da vjeruje šta je pročitao, pošto nikada nije dao intervju za taj list, a sve je počelo od trenutka kada je na druženju s prijateljima rekao “Ako se ovako nastavi, mogao bih da odem”.

Od tada je Huntelaar odigrao samo 155 minuta u dresu Los Blancosa, te je otišao u Milan.

Sastanak o kojem je AS pisao se zaista desio, a Huntelaar je zaista rekao te riječi, ali kroz šalu, pošto se zezao na račun svoje minutaže dok je na večeri razgovarao sa svojim saigračima, zemljacima i prijateljima: Arjenom Robbenom, Rafaelom van der Vaartom, Wesleyjem Sneiderom i Roystonom Drentheom.

Na večeri je od Realovih Holanđana nedostajao samo Ruud van Nistelrooy koji se tada oporavljao od povrede koljena.

Huntelaaru je bilo jasno da ga je neko od njih izdao, a nakon dvije sedmice je u intervjuu za Marcu objasnio kako nikada nije rekaoda želi napustiti Real.

Novinar Marce koji je vodio taj intrevju je uspostavio dobar odnos sa Huntelaarom od tada i postali su prijatelji. Novinar je išao i u prijateljsku posjetu Huntelaaru dok je Holanđanin igrao u Schalkeu. Tada ga je Huntelar opet podsjetio na epizodu sa izdajom.

„Juan, šta misliš ko je to bio? Na večeri smo bili samo ja, Robben, Sneijder, Van der Vaart i Drenthe. I zašto je to taj igrač uradio? To je bila samo šala među prijateljima?! Jeste, bio sam pomalo ljut, ali rekao sam to tek tako… Nisam mislio ozbiljno… Imao sam ugovor na šest godina i naravno da mi nije padalo na pamet samo zbog lošeg prvog mjeseca! Najgore od svega je što je ta večera bila u osam sati, a razgovor se pojavio na naslovnici već sljedećeg jutra!!!“, rekao je tada Huntelaar.

Kroz razgovor s novinarom, koji je “eliminisao” neke od učesnika večere, Huntelaar je zaključio kako ga je izdao Van der Vaart!

Van der Vaart je odlično govorio španski, majka mu je iz ove države, znao je uticaj medija u Španiji… Van der Vaartovi prisni odnosi sa novinarima su bili poznati još od vremena kada se kao kao „zlatno dijete“ pojavio u prvom timu Ajaxa. Bio je igrač kojeg su uticajni gledali posebnim očima, podilazili mu, više nego što treba su kritikovali njegove konkurente i razmazili su ga…

O tome je kasnije javno govorio i Zlatan Ibrahimović koji je smatrao da je Van der Vaart imao glavnu ulogu u njegovoj medijskoj satanizaciji tokom vremena provedenog u Ajaxu.

Zlatan je u medijima uvek predstavljan kao ludi Balkanac, a Van der Vaart kao dečko za primjer. Njih dvojica se nikad nisu voljeli, a javna je tajna da je jedan od razloga za to bila Van der Vaartova tadašnja devojka Sylvie Meis sa kojom je Zlatan ’imao nešto’.

Netrpeljivost je kulminirala kada je Ibrahimović žestokim startom povredio Van der Vaarta na treningu, a uticajni mediji su danima masakrirali Ibrahimovića kako je to učinio namjerno.

Zlatan je pozvao Rafu telefonom i pokušao da izgladi stvari:

„Slušaj, žao mi je. Izvinjavam ti se. Zaista te nisam namjerno povrijedio, bilo je slučajno“.

Sutradan su se sreli u svlačionici o čemu je kasnije pričao tadašnji Ajaxov tim menadžer David Ant.

„Rafa je ustao i pred svima opet ponovio da ga je Zlatan namjerno povrijedio i da je htio da mu polomi nogu. Uobičajena situacija u svlačionici Ajaxa. Svi protiv Zlatana i on protiv svih… A onda je Ibrahimović ustao i unio mu se u facu:

’Još jednom ti kažem, nisam htio da te namjerno povrijedim. Ako ako još samo jednom odeš da kukaš svojim novinarima, polomiću ti obje noge i otkinuću ti tu je*enu glavu. Tada će biti namjerno. Razumiješ?’. Svlačionica je tada počela da poštuje Zlatana jer je rekao ono što su mnogi mislili“, rekao je Ant.

Na kraju Van der Vaart nije uspio ni napraviti karijeru kakvu jesu Ibrahimović i ostali iz te generacije fudbalera.

klaas jan huntelaarrafael van der vaartreal madridzlatan ibrahimovic
KOMENTARI

KOMENTARI