Sport Centar

Sablić: Ova utakmica je stvar prestiža u čitavoj državi, mislim da imamo kvalitet jer smo kompletni

U srijedu u 10. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Sarajevo i Željezničar, a uoči sarajevskog derbija na konferenciji za medije je govorio trener Bordo tima Goran Sablić, piše Klix.ba.

Sablić: Ova utakmica je stvar prestiža u čitavoj državi, mislim da imamo kvalitet jer smo kompletni
FOTO: SCsport.ba

U srijedu u 10. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Sarajevo i Željezničar, a uoči sarajevskog derbija na konferenciji za medije je govorio trener Bordo tima Goran Sablić, piše Klix.ba.

“Sutra je jedna posebna utakmica. Što se tiče pripreme i stanja ekipe, svi igrači su spremni, motivisani su i u dobrom raspoloženju. Spremno čekamo sutrašnji susret”, rekao je Sablić na početku.

Nakon toga obratio se napadač Mersudin Ahmetović koji je rekao da je atmosfera u ekipi odlična.

“Svi znamo kakva je ta utakmica, ne samo za Sarajevo, već i čitavu bh. javnost. Dragom mi je što postoje te utakmice koje vraćaju utakmicu u nogometu. Nakon teške povrede se lijepo vratiti u ekipu i biti s momcima, a što se tiče sutrašnjeg derbija, svaki naredni je veća pozitivna atmsofera i nadam se da će tako biti i ovaj put”, rekao je Ahmetović i dodao:

“Svakako da su derbiji najteže utakmice i vidjet ćemo kakav ishod će biti.”

Riječ je nakon toga opet preuzeo trener Goran Sablić.

“Nakon utakmice s Leotarom smo pričali i sam sam rekao šta sam imao. Nije nam bila ugodna situacija, posebno kad uzmete otvaranje ove sezone i naš uspjeh kada je u pitanju domaći teren. Isto tako, za razliku od toga smo uspješniji na gostovanjima. Želimo i imamo ogromnu motivaciju da to promijenimo, a situacija je bila takva da sam iz sedmice u sedmicu dobijao više resursa od igrača. Jedva čekam da sutrašnja ekipa koja će biti bolja i agresivnija popravi utisak”, dodao je Sablić, prenosi Klix.ba, i nastavio:

“Svaka utakmica je nova prilika i svaka nosi tri boda. Znamo da jeste derbi i da je svaki derbi poseban, ali s druge strane, priprema se ne razliku i svakoj utakmici pristupamo na isti način. Poštujemo Željezničar kao i sve ostale ekipe, a ono što je za nas najbitnije, moramo pokazati više odlučnosti i vjere u sebe i da stvari s treninga prebacimo na teren. Pola od toga bi bilo dovoljno. Ljuti smo na sami sebe i kao trener znam da nam domaće utakmice nisu realne u odnosu na kvalitet.”

Dodao je nakon toga da forma i stanje na tabeli nisu presudni u derbi utakmicama.

“Koliko puta smo čuli da u derbiju stanje na tabeli i forma nisu presudni, a znamo da će motiv s jedne i druge strane biti ogroman i da je utakmica stvar prestiža u čitavoj državi. Ono što uvijek nastojim je da se fokusiram na svoju ekipu, mislim da imamo kvalitet jer smo kompletni i kad oni uhvate sportsku formu, kao i ostatak i ekipe, onda smo konkurenti svim ekipama. A kad igramo kući, da ne budem prepotentan, uvijek smo favoriti. Želja će biti velika s obje strane, a ja želim da mi budemo mirni i fokusirani. Nogomet se igra glavom i kad si takav u utakmici, onda donosiš najbolje odluke.”

Derbi između Sarajeva i Željezničara u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine se igra sutra od 20:30 sati na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu.

fksarajevofkzeljeznicarpremijer liga bih
KOMENTARI

KOMENTARI