Sport Centar

Sablić: Naravno da se vidim na klupi i dalje, imam znanje i motivisan sam da unaprijedim tim

Trener Sarajeva Goran Sablić nije dao izjavu za Moja TV nakon poraza od Veleža (0:2) na Koševu.

Sablić: Naravno da se vidim na klupi i dalje, imam znanje i motivisan sam da unaprijedim tim

Trener Sarajeva Goran Sablić nije dao izjavu za Moja TV nakon poraza od Veleža (0:2) na Koševu.

Navijači su sa tribina skandirali “Gorane, odlazi”, a Sablić je o utakmici govorio na konferenciji za medije.

“Razočaravajuća utakmica. Izgubili smo od kvalitetnije ekipe. Čestitam im. Promjenom formacije smo se malo vratili nakon golova, uspjeli smo nešto napraviti. Ipak nismo bilo opasni. Zaslužena pobjeda Veleža”, rekao je na početku Sablić.

Istakao je potom da se u ovu sezonu od strane kluba neozbiljo ušlo, ali da i dalje vjeruje da će uspjeti nešto napraviti.

“Imamo igrače koje imamo. Karakteristike igrača su kakve jesu. Na ovom terenu vidjelo se da su igrači Veleža superiorniji. Ušlo se neozbiljno u ovu sezonu. Sve vrijeme smo se borili s nekim stvarima. Da li treba bolje? Naravno da treba. Nismo zadovoljni. Treba se okrenuti i napraviti ekipu. Vjerujem da ćemo uspjeti nešto popraviti”, dodao je Sablić.

Potom je rekao kako ne skida sa sebe dio odgovornosti, te ne želi da istu prebacuje samo na igrače.

“Kada su u pitanju igrači mi smo jedno. Ja ih treniram i vodim. Ne skidam sa sebe dio odgovornosti. Žao li je što smo izgubili bodove u Širokom Brijegu. Kada je neko bolji nije teško priznati. Trebaju nam oba krila. Nemamo zamjenu za Pidru. Dobro bi nam došao i brži stoper”, kazao je hrvatski stručnjak.

Očigledno je da o ostavci ne razmišlja, pošto je rekao i da se vidi na klupi Sarajeva i dalje.

“Naravno da se vidim na klupi Sarajeva. Motivisan sam da unaprijedim ovu ekipu. Nije mi puno trebalo vremena da vidim kakav roster imam. Znam šta treba ekipi. Imam znanje i energiju. Rezultate treba prihvatiti ponizno.”

Na pitanje o predstojećoj pauzi i prelaznom roku, zaključio je:

“Zimski prelazni rok je specifičan. Jasno smo iskomunicirali šta treba. Sada se traži. Vidjet ćemo šta će biti izvodivo. Treba nam tri do pet igrača.”

fksarajevogoran sablic
KOMENTARI