Sport Centar

Šabić: Očekuje nas izuzetno teška i fizički zahtjevna utakmica

Šabić: Očekuje nas izuzetno teška i fizički zahtjevna utakmica

U taboru novog premijeligaša su svjesni da ih u Istočnom Sarajevu očekuje teška utakmica koja će biti fizički jako zahtjevna ali najavljuju da će se boriti za pozitivan rezultat koji će ih održati u gornjem dijelu tabele.

” Nas očekuje jedna izuzetno teška i zahtjevna utakmica ne samo zbog protivnika koji je pokazao da ima kvalitet i napravio dosta dobre rezultate bez obzira na početak priprema i ono što se dešavalo tako da znamo gdje idemo. Sigurno je kako znamo prednosti i mane Slavije. Ono što moram naglasiti su da će vremenski uvjeti pod kojima će se igrati utakmica otežavati i Slaviji i nama da pokažemo ono najbolje što možemo. Očekuje nas izuzetno fizički naporna utakmica i mi smo se dobro pripremili i vjerujem da ćemo se iz Istočnog Sarajeva vratiti neporaženi i da ćemo se zadržati na ovoj poziciji na kojoj se trenutno nalazimo. ” rekao je pomoćni trener Mladosti Nermin Šabić na press konferenciji koja je danas organizovana u prostorijama kluba.

Beskompromisni borac sredine terena, Darko Bošković, također je najavio kako će on i njegovi saigrači dati svoj maksimum na terenu u želji da ostvare pozitivan rezultat.

”Sigurno je da željno očekujemo ovu utakmicu. Očigledno je kako je naša forma u uzlaznoj putanji jer smo u posljednje vrijeme pokazali da se možemo ravnopravno nosisti sa svima tako da i u ovu utakmicu ulazimo sa ambicijama da ostanemo neporaženi. Sigurno je kako znamo sve vrline i mane ekipe Slavije, tako da ćemo zajedno sa šefom Rahimićem pokušati naći najbolji recept za njihovu igru i kući donijeti bod(ove). ”
 
Ono što ohrabruje čelnike ekipe iz Doboja je povratak Aladina Isakovića koji je odradio kaznu u utakmici protiv prijedorskog Rudara i povratak Sinana Ramovića koji je duel sa Prijedorčanima propustio zbog povrede zadnje lože. Lijevi bek Mladosti, Senad Karahmet također će biti spreman za duel sa Slavijom nakon oporavka od  povrede stopala koju je zadobio u susretu sa Rudarom zbog koje je igru napustio u 20. minuti.  Iz tabora Mladosti najavljuju kako su i svi ostali igrači spremni za duel sa Slavijom.

Susret između Slavije i Mladosti igra se na terenu SRC ”Slavija” u nedjelju 29. novembra sa početkom u 13 sati. Meč će suditi Dragan Petrović iz Banja Luke sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Harisom Bakovićem iz Sarajeva. Četvrti sudija je Šehović Admir iz Sarajeva. Za delegata ovog meča imenovan je Samir Ćupina iz Sarajeva, dok će posmatrač suđenja biti Džemal Čalija, također iz Sarajeva.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI