Sport Centar

Rundini veterani krunisali bordo sezonu novim trofejom: Ovo je za nas bilo kao Liga prvaka ili SP

Ekipa veterana Fudbalskog kluba Sarajevo osvojila je prvo mjesto na tradicionalnom međunarodnom turniru igranom u istarskom mjestu Svetvinčenat.

Rundini veterani krunisali bordo sezonu novim trofejom: Ovo je za nas bilo kao Liga prvaka ili SP

Ekipa veterana Fudbalskog kluba Sarajevo osvojila je prvo mjesto na tradicionalnom međunarodnom turniru igranom u istarskom mjestu Svetvinčenat.

Predvođeni trenerom Nedimom Rundom, nekadašnji bordo asovi su u finalu sa 3:1 nadigrali Istru, uz dva gola Emira Obuće i pogodak Azrudina Valentića.

“Bilo je to naše četvrto učešće na ovome prestižnom turniru, a nakon što smo jednom bili treći i drugi, konačno smo osvojili i prvo mjesto koje nam je falilo. Tako smo zapečatali bordo sezonu, u kojoj su trofeje osvajale naše selekcije od pionira, juniora, ženske ekipe i prvog tima koji su uzeli dvostruku krunu, a sada smo i mi napravili veliki uspjeh koji je za nas veterane mnogo bitan”, rekao je Runda u razgovoru za SCsport.ba.

Veterani Sarajeva bili su u grupi sa Partizanom, Slaven Belupom, Hajdukom, Istrom i njemačkim Kolnom, a u drugoj grupi smješteni su bili Crvena zvezda, Borac, Rijeka, Udinese, Maribor i Ingolstadt. U veoma jakoj konkurenciji stigli su do prvog mjesta, a za najboljeg igrača turnira proglašen je nekadašnji ljubimac koševske publike Almedin Hota.

“Turniru su prisustvovale brojne legende i velika fudbalska imena poput Dragana Džajića, Miloša Šestića, Ćire Blaževića, Vilsona Džonija ili poznatog vlasnika nekoliko evropskih klubova Milana Mandarića i mislim da ovaj uspjeh zbog toga dobiva dodatno na težini. U Puli smo uvijek dobro primljeni, ljudi nas vole, a i naš igrač Almedin Hota proglašen je za najboljeg pojedinca turnira. Prošle godine smo imali i najboljeg strijelca Emira Obuću, te najboljeg golmana Ismira Pintola. Svakako, bilo je to jedno lijepo druženje, jer je riječ o najjačem turniru za veterane na ovim prostorima, a vjerovatno i šire.”

Runda, koji u veterenskoj selekciji godinama okuplja bivše proslavljene fudbalere Sarajeva, najavljuje i nove nastupe na međunarodnim turnirima.

“Očekuje nas turniri u Vićenci i Beču na koje smo pozvani, a mislim da veterani FK Sarajevo zaslužuju više pažnje. Sve su to asovi koji su širili slavu Sarajeva i ostavili dubok trag u bordo dresu i klub bi trebao voditi malo više računa o njima i omogućiti im da su bliže klubu”, jasan je Runda.

Da su “prava klapa” potvrđuju i pristigle čestitke i podrška članova koji u datom trenutku nisu mogli nastupiti na turniru.

“Prve čestitke nakon osvajanja turnira dobili smo od dvije velike legende – Husrefa Musemića i Mehmeda Janjoša, što nam je posebna satisfakcija. Mi smo raja, koja nekoliko godina nastupa zajedno na turnirima, a sa nama zbog obaveza nisu bili Dženan Uščuplić i Mirza Varešanović, ali non-stop su bili sa nama na vezi i bodrili su nas. Ovo je svakako pobjeda svih nas, na jednom velikom turniru, u društvu bivših legendi jugoslovenskog fudbala“, istakao je Runda kojeg su nakon osvojenog pehara savladale i emocije, a na kraju je poručio:

“Ovo je za nas bilo kao Liga prvaka ili Svjetsko prvenstvo. Tako smo se borili i čestitam svim momcima u ekipi.”

Veterani FK Sarajevo: Ismir Pintol, Adnan Kantić, Džemal Smječanin, Tarik Cerić, Emir Janjoš, Azrudin Valentić, Amar Ferhatović, Nidal Ferhatović, Emir Obuća, Smajo Mahmutović, Adi Arnautović, Haris Karadža, Elvir Koljenović, Almedin Hota, Sabit Šljivo, Sretko Vuksanović, Mirza Varešanović, Muamer Kurto, Senad Repuh.

fksarajevonedim runda
KOMENTARI

KOMENTARI