Sport Centar

Rukometni savez RS traži udruženje premijerligaša: Dosta nam je ovakvog ponašanja

Rukometni savez Republike Srpske prihvatio je prijedlog predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine da se između 20. i 23. maja održi sjednica Upravnog odbora RSBiH.

Rukometni savez RS traži udruženje premijerligaša: Dosta nam je ovakvog ponašanja

Rukometni savez RS prihvatio je prijedlog predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine da se između 20. i 23. maja održi sjednica Upravnog odbora RSBiH.

RSRS je u srijedu u zvaničnom saopštenju, koji je potpisao predsjednik Marinko Umičević, prihvatio Zadrin prijedlog o održavanju sjednice UO RS BiH, ali uz određene uslove, a to su:

  1. Prijedlozi za donošenje Odluke o završetku prvenstva Premijer lige (muške i ženske).
  2. Da sjednici prisustvuju svi zainteresovani predstavnici klubova koji se takmiče u Premijer ligi (muški i ženski).
  3. Prisustvo medija i sportskog direktora reprezentacije BiH gospodina Muhameda Toromanovića.

U saopštenju se navodi također da će RSRS tražiti da se sjednica održi u Olimpijskom komitetu BiH i da bude potpuno transparentna.

“Želimo da sve bude transparentno i da riješimo sva pitanja, a ne da sjedimo po šest sati i da na kraju ne donesemo nikakvu odluku. Zato i želimo da sastanku prisustvuju mediji kao i predstavnici klubova i želja nam je da konačno zaživi udruženje premijerligaša koje bi preuzelo ulogu o vođenju takmičenja.

Mi smo već u nekoliko navrata slali dopise i postavljali pitanje legitimnosti pojedinih članova UO RSBiH koji dolaze iz RSFBiH (Asim Šahman, Dario Pušić i Halil Škaljić), ali do danas nismo dobili odgovor. Dobro je poznato da su u ranijem periodu ti isti ljudi osporavili legitimnost mog izbora za predsjednika RS RS iako je nadležni sud potvrdio moje imenovanje. Smatram da bi trebalo što hitnije održati Skupštinu RSBiH koja je bila predviđena za februar tekuće godine. Mislim da se toga plaše iz RSFBiH koji bi vjerovatno izgubili mjesto u UO RSBiH”, navodi se u saopštenju RS RS.

Dalje je navedeno da je RSRS za dogovor i čiste odnose za dobrobit svih u BiH.

“Mi smo za potpuno čiste odnose i da se radi po pravilniku, statutu RSBiH, da se poštuju propozicije takmičenja i drugi pravni akti. Mi smo na štetu rukometa Republike Srpske potpisali sporazum u septembru 2019. godine po kojem za narednu sezonu iz RS FBiH treba da uđu dva tima, a iz naše Prve lige jedan klub. Takođe, oni su bili dužni da formiraju Jedinstvenu prvu ligu koju oni više i ne spominju.

Dosta nam je ovakvog ponašanja, a pogotovo predsjednika UO RS BiH gospodina Slobodana Zadre. Posao po pitanju takmičenja Premijer lige pripada komesaru, a ne da se time bavi Upravni odbor. Tako je bilo prošle sezone kada je komesar bio Zdenko Alpeza koji je oteo titulu RK Borac m:tel (šampion bio Izviđač). Sada kada je komesar Srbin iz Republike Srpske onda bi članovi iz RSFBiH da o takmičenju odlučuje UO RS BiH. Neće tako više moći, a želim da naglasim da nikad jedinstveniji nismo bili iz Republike Srpske i tako će biti i u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju Rukometnog saveza RS.

marinko umicevicrukometni savez bihrukometni savez rs
KOMENTARI

KOMENTARI