Sport Centar

Rukometni klub Goražde proslavio 60 godina od osnivanja

Omladinski prvak Jugoslavije iz 1975. godine, Rukometni klub Goražde, proslavio je 60 godina od osnivanja.

Rukometni klub Goražde proslavio 60 godina od osnivanja

U Goraždu je otvoren program obilježavanja ovog značajnog jubileja, a Uprava RK Goražde je organizovala niz sadržaja u sklopu 60 godina od osnivanja kluba. Sinoć je u Velikoj sali Centra za kulturu održana svečana akademija na kojoj je promovisana fotomonografija “Dječaci sa Drine”, zatim je predstavljen i istoimeni film, a prije projekcije u holu Centra za kulturu prisutni su mogli pregledati i izložbu fotografija.

Večeras je na rasporedu defile članova svih generacija RK Goražde u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić”. Rukometni klub Goražde već decenijama jedan je od prepoznatljivih simbola Goražda. Osnovan je davne 1957. godine, a ono po čemu je prepoznatljiv u ovom dijelu Evrope je rad u omladinskim kategorijama, kroz koje je prošlo na hiljade mladih igrača koji su sa puno uspjeha nastupali za reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine i Jugoslavije kao i za neke od najjačih evropskih klubova.

Najveći uspjeh kluba je titula omladinskog prvaka Jugoslavije 1975. godine, kao i osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine prije tačno pet godina.

rkgorazde
KOMENTARI

KOMENTARI