Sport Centar

Rukometni bh. premijerligaš izdao saopštenje: Nacionalisti su nas vrijeđali na našem terenu

Rukometni klub Drina iz Zvornika objavio je saopštenje za javnost u kojem se žestoko protestvuje zbog suđenja, ali i, kako su naveli, nacionalističkog ispada.

Rukometni bh. premijerligaš izdao saopštenje: Nacionalisti su nas vrijeđali na našem terenu

Rukometni klub Drina iz Zvornika objavio je saopštenje za javnost u kojem se žestoko protestvuje zbog suđenja, ali i, kako su naveli, nacionalističkog ispada.

U saopštenju je istaknuto da je posljednja utakmica samo kap koja je prelila čašu Zvorničana, koji se, kako navode od samog starta prvenstva moraju nositi sa katastrofalnim sudijskim odlukama na njihovu štetu, bilo kod kuće ili u gostima.

“Ne treba biti veliki poznavalac rukometa da bi se znalo ko su glavni mešetari, ko mora biti prvak, ko mora ući u Premijer ligu BiH i mimo svih pravilnika i statuta, a ko ne smije ispasti iz lige i čemu su sve vični kako bi taj cilj i ostvarili. Ovdje se odlično zna ko je čiji sudijski par i kako se na listu postavljaju sudije koje nisu dorasle rangu takmičenja, a šta te iste sudije u svom neznanju urade primjer je već čuveni meč u Zvorniku, kada je gostovao aktuelni šampion Izviđač Ljubuški”.

U Drini naglašavaju da nije sporno da imaju najmanji broj bodova u Premijer ligi BiH, javlja Mondo.

“Ali, broj bodova na našem kontu bio bi mnogo veći i potpuno ravnopravno bi konkurisali za opstanak da situacija nije kao što smo naveli. U prvom dijelu sezone smo imali mečeve gdje zbog domaćinskog suđenja ne bismo mogli dobiti ni da se igra do sutra i opet smo časno napuštali parket i pružali ruku protivniku svjesni da smo mi novajlije u ligi, da nemamo kredibilitet kod sudija i da se svako negodovanje završava javnom opomenom, dok pojedini mogu da galame, da psuju i sl. Nebrojeno puta je prvobitna odluka kontrolora naših utakmica sa lošeg suđenja nakon raznih poziva prepravljana u dobro, čak i odlično odsuđen meč”.

Prema saopštenju zvorničkog kluba u najspornijim utakmicama, koje su bile najneizvjesnije, delegat susreta je bio Alija Hasić, koji je direktno uticao na rezultate.

“U meču sa Izviđačem je nakon dosuđenog sedmerca za našu ekipu u posljednjem napadu, ušao u teren i bukvalno naredio sudijama da odsviraju kraj. U posljednjem susretu, protiv Goražda je na naše negodovanje na očigledne sudijske greške odgovarao ‘ŠTA ĆU JA, ONI SUDE, JA ZAPISUJEM SVE’, i onda je u finišu pri rezultatu 26:26 gospodin Hasić ipak podsjetio sve u dvorani da kada je god teško tu je gospodin Alija da presudi, odnosno da pokaže da je ipak on taj koji sudi i koji daje sebi za pravo da uđe u teren i naredi sudijama šta treba da odsude. Kontrolor je na poluvremenu na pitanje našeg igrača ‘ŠTA JE OVO ALIJA, ŠTO OVO RADE’, odgovorio: ‘NE ZNAM JA, ONI SU NEŠTO DOGOVARALI, NEMAM JA S TIM NIŠTA’, aludirajući na dogovor sudija i čelnika Goražda”.

Najgore je bilo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, navode u RK Drina.

Ono što je najsramniji događaj koji smo doživjeli na svom terenu po prvi put u historiji je vrijeđanje na nacionalnoj osnovi od strane dva igrača protivničke ekipe. Da nam se to desi od navijača, mi bismo i prešli preko toga, a kada to učini neki kvazi sportista koji u svom klubu ima saigrače naše vjerske pripadnosti (od kojih je jedan upravo iz naših redova prešao u Goražde) i u našem klubu njegove vjerske pripadnosti onda je to samo pokazatelj o kakvom se šovinisti radi i da mu uopšte nije mjesto na sportskom terenu, jer jedno je sportska drskost, a skroz drugo ono što su ovi igrači pokazali. Pred čelnicima Rukometnog saveza BiH ozbiljan problem da privedu kraju ovu potpuno neregularnu sezonu od samog starta, ukoliko žele da ovaj sport opstane na nivou BiH”, zaključak je saopštenja Drine.

rkdrinarukometna premijer liga bih
KOMENTARI

KOMENTARI