Sport Centar

Rukometna akademija Vitez formirala seniorsku selekciju

Upravni odbor Rukometne akademije "Vitez" nakon samo 10 mjeseci postojanja kluba odlučio je pokrenuti seniorsku selekciju koja će se takmičiti u Ligi HB.

Rukometna akademija Vitez formirala seniorsku selekciju

Upravni odbor Rukometne akademije “Vitez” nakon samo 10 mjeseci postojanja kluba odlučio je pokrenuti seniorsku selekciju koja će se takmičiti u Ligi HB.

“Ova odluka donešena je nakon što Rukometni savez SBK/KSB nije zaprimio dovoljno prijava za takmičenje u selekcijama 2000/2001. S obzirom da je upravo ova selekcija prošle sezone završila na 2. mjestu Lige SBK/KSB Uprava je odlučila pokrenuti seniorsku selekciju koju će sačinjavati 90% momci iz omladinskog pogona naše Akademije.

Uz ove momke seniorskom pogonu će se priključiti 2-3 nešto iskusnija rukometaša iz Viteza kako ne bi naši mladi momci poklekli pred većinom iskusnijim protivnicima u ovoj ligi. Ova selekcija je jučer počela sa pripremama za narednu sezonu.

Stručni štab sačinjavat će glavni trener Bojan Štrbac, te trener golmana Danijel Papić.

Uz seniore još četiri selekcije Akademije će igrati ligu, tačnije ligu Rukometnog saveza SBK/KSB. U pitanju su muške selekcije 2002/2003, te 2006 i mlađi, kao i dvije ženske selekcije 2004/2005 i 2006 i mlađi.

Muške selekcije kao trener predvodi Bojan Štrbac, a ženske dvojac Marija Strukar-Matea Grebenar, dok je trener golmana u svim selekcijama Danijel Papić”, navodi se u saopštenju za javnost.

rukometna akademija vitez
KOMENTARI

KOMENTARI