Sport Centar

Rukometaši Vogošće sutra dočekuju Izviđač u revanšu polufinala Kupa BiH

Rukometaši Vogošće sutra u dvorani "Amel Bećković" dočekuju Izviđač u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Rukometaši Vogošće sutra dočekuju Izviđač u revanšu polufinala Kupa BiH

Rukometaši Vogošće sutra u dvorani “Amel Bećković” dočekuju Izviđač u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Za sve ljubitelje rukometa to će biti prava poslastica, jer su se ove dvije ekipe proteklih godina borile na oba fronta u bh. rukometu.

Trener Vogošćana Kasim Kamenica kazao je da njegov tim u prvom suretu poražen sa četiri gola iako je 13 minuta prije kraja imao prednost od dva gola.

– Na takav rasplet su uticale i domaćinsko suđenje tog sudijskog para koji je donio nekoliko vrlo čudnih odluka i prvi put smo doživili da smo imali neka isključenja zbog prigovora, što do sada kako sarađujem sa ekipom nisam nikad imao. Vjerovatno revolt na te sudijske odluke se manifestovao na taj način, tako da smo izgubili velikom razlikom nepotrebno i kako je situacija nalagala mogli smo tu utakmicu završiti mnogo bolje – kazao je Kamenica.

Navodi da je Vogošća u posljednje vrijeme imala turbulentan period izazvan porazom u Maglaju, kao i zbog bolesti velikog broja igrača.

– Međutim, na neki način smo se kompletirali. Sigurno da nam ne ide na ruku pomalo nekorektan gest ekipe Leotara iz Trebinja koji su nam zakazali utakmicu u nedjelju, tako da smo i tu izgubili jedan dan za odmor, dok ekipa Izviđača od 12. marta nije imala utakmice u SEHA ligi. Sve u svemu ja ipak sam optimista. Mislim da će moja ekipa odgovoriti na pravi način svim zahtjevima utakmice i da se mi možemo plasirati u finale Kupa BiH – izjavio je Kamnica.

Revanš susret polufinala Kupa BiH Vogošaća – Izviđač igra se sutra u Vogošći od 19 sati.

kup bih u rukometurk izvidjacrk vogosca
KOMENTARI

KOMENTARI