Sport Centar

RSBiH: SEHA se oglušila na naše upite o Borcu

Poznato je da je banjalučki Borac izostavljen sa spiska učesnika za narednu sezonu učesnika regionalne rukometne SEHA lige, a Rukometni savez BiH odmah je stao iz prvaka BiH, ali se rukovodstvo SEHA lige i dalje nije izjasnilo zašto će liga biti bez banjalučkog tima.

RSBiH: SEHA se oglušila na naše upite o Borcu

Saopštenje RSBiH je stiglo u redakciju SCsport.ba, a mi vam ga prenosimo u cjelosti:

“Vezano za onemogućeni nastup predstavnika ispred Rukometnog saveza BIH,  RK “Borac” Banja Luka u SEHA ligi, želimo obavijestiti javnost o slijedećem:

Dana 06.07.2017.godine Rukometni savez BIH je od strane predstavnika RK “Borac” Banja Luka obaviješten da je rukovodstvo SEHA Gazprom lige odlucilo da RK “Borac” Banja Luka nema pravo nastupa u takmicarskoj sezoni 2017/2018.

Dana 07.07.2017.godine Predsjednik Rukometnog saveza BIH gospodin Dr. Amir Zahirovic se obratio predstavnicima SEHA Gazprom lige sa zahtjevom za obrazloženjem gore navedene odluke.U svom obraćanju predstavnicima SEHA Gazprom lige, Predsjednik RSBIH je podsjetio da je RSBiH pokretač inicijative formiranja takmičenja SEHA lige, te zamolio za obrazloženje zašto se navedenom klubu ne dozvoljava učešće u ovom takmičenju.

Nakon što se Rukometni savez BIH dva puta obratio predstavnicima SEHA Lige, dobili smo odluku sa spiskom ekipa ušesnica navedenog takmičenja. U navedenoj odluci, niti prije niti poslije do današnjeg datuma 10.07.2017., Rukometni savez BIH nije dobio nikakvo obrazloženje.
Sva dešavanja vezano za odluku da RK “Borac” nema pravo nastupa uglavnom su predstavnici RSBiH doznali od predstavnika RK “Borac” Banja Luka i putem medija.

Rukometni savez BIH će ponovo traziti obrazlozenje od predstavnika SEHA Gazprom lige, te ovom prilikom želimo izraziti nezadovoljstvo odnosom predstavnika SEHA lige prema predstavniku našeg kluba u ovom takmicenju, te prema RSBIH kao glavnom inicijatoru navedenog takmičenja”, navodi se u saopštenju RSBiH.

rk boracrs bihseha liga
KOMENTARI

KOMENTARI