Sport Centar

RSBiH i dalje čeka odgovor EHF-a, selektoru na raspolaganju svega 11 reprezentativaca

Na velikim mukama su Bilal Šuman i rukometni Zmajevi pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

RSBiH i dalje čeka odgovor EHF-a, selektoru na raspolaganju svega 11 reprezentativaca

Na velikim mukama su Bilal Šuman i rukometni Zmajevi pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Jučer su testiranja pokazala da je nekoliko naših rukometaša koji su stigli na okupljanje zaraženo korona virusom, a zbog svega je otkazan i sinoćnji trening. Selektoru Šumanu je trenutno na raspolaganju svega 11 igrača.

Inače, Zmajevi 5. novembra imaju zakazan meč s Njemačkom u gostima, a par dana poslije im gostuje Austrija, ali je Rukometni savez BiH zbog navedene situacije zatražio odgodu ovih susreta.

Odgovor EHF-a se još uvijek čeka, a RSBiH se oglasio zvaničnim saopštenjem.

“Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a nakon toga od EHF-a i odgodu meča 2. kola kvalifkacija protiv Austrije. Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije, jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji. Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa Covid-19, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret sa pomenutim igračima koji su zaraženi. Naša reprezentacija na ovom okupljanju nije odradila nijedan trening i kako sada stvari stoje bit će nemoguće da se odradi ijedan. Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a naši reprezentativci će, u vrlo, vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke. S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije”, saopštio je danas zvanično Rukometni savez BiH.

bilal sumanehfrukometna reprezentacija bihrukometni savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI