Sport Centar

Rooney: Poslali smo snažnu poruku jedinstva

Rooney: Poslali smo snažnu poruku jedinstva

Prije utakmice na londonskom “Wemleyu” navijači obje selekcije zajedno su pjevali francusku himnu, da bi nakon toga igrači zagrljeni na centru igrališta minutom šutnje odali počast žrtvama terorističkih napada 13. novembra u Parizu.

“Moramo se držati zajedno u ova teška vremena. Fudbal je globalna igra, i kao što je francuski trener Didier Decshamps rekao, tu se ne radi o religiji ili rasi, nego o zajedništvu. Svako može igrati fudbal. Nadam se da smo pokazali da bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolaziš možemo biti jedinstveni. Bila je to teška noć za sve, a posebno za igrače, stručni štab i osoblje francuske reprezentacije”, rekao je Rooney za britanske medije.

Prijateljski ogled na “Wembleyu” završen je rezultatom 2:0 u korist Engleske, a golove su postigli Dele Alli u 39. i Rooney u 48. minuti. Nakon susreta Hugo Lloris, kapiten Francuske i golman Tottenhama rekao je da je bilo jako teško fokusirati se na utakmicu poslije onoga što se dešavalo 13. novembra u Parizu.

“Želim se zahvaliti Englezima koji su bili na stadionu i pokazali svoje ogromno poštovanje. Nedostajalo nam je agresivnosti i koncentracije, ali to je normalno. Život ide dalje”, kratak je bio Lloris.

U seriji terorističkih napada u Parizu ubijeno je 129 ljudi, a preko 300 ih je povrijeđeno. Jedna od meta napada bio je i Stade de France i to u trenutku dok su na njemu Francuska i Njemačka igrale prijateljsku utakmicu. Tokom susreta odjeknule su tri jake eksplozije u blizini stadiona. Njemački i francuski reprezentativci zajedno su proveli noć u svlačionicama Stade de Francea.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI