Sport Centar

Ronnie O'Sullivan prvi četvrtfinalista Mastersa u Londonu

Ronnie O'Sullivan je prvi četvrtfinalista snooker Mastersa u Londonu nakon što je u spektakularnom meču slavio protiv Lianga Wenboa rezultatom 6:5.

Ronnie O'Sullivan prvi četvrtfinalista Mastersa u Londonu

Danas je u kultnom Alexandra Palaceu u Londonu otvoren jedan od tri najveća svjetska turnira u snookeru, a čast da otvore takmičenje imali su najtalentovaniji igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan i fenomenalni Liang Wenbo koji je osokoljen osvajanjem svoje prve rangirne titule u karijeri, na English Openu, krajem 2016. godine.

O'Sullivan je na kraju slavio rezultatom 6:5, a meč će ostati upamćen po sceni iz 10. frejma. Naime, Wenbo je tada imao vodstvo rezultatom 5:4, i sjajno je počistio stol sve do posljednje crne kugle koja je bila za pobjedu. Igrao je pod velikim pritiskom, promašio je, a ona je stala na rupi i O'Sullivan je meč odveo u posljednji frejm.

Nakon toga sve je bilo lakše za igrača iz Engleske koji je rutinski riješio odlučujući frejm. Prvi je u brejk ušao Kinez, ali je ubacio svega jedan poen. Nakon toga O'Sullivan je nanizao veliki brejk i prošao u četvrtfinale.

O'Sullivan u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Neil Robertson – Alister Carter, a program u Alexandra Palaceu se nastavlja od 20 časova susretom Dinga Junhuija i Kyrena Wilsona.

napolipremijer liga
KOMENTARI

KOMENTARI