Sport Centar

Roma bez problema na Adriaticu, Spalletti potpuno iznervirao Džeku

U 33. kolu italijanske Serije A Roma je kao gost sa 1:4 savladala Pescaru, te se dodatno učvrstila na drugom mjestu.

Roma bez problema na Adriaticu, Spalletti potpuno iznervirao Džeku

Roma je već u 3. minuti zatresla mrežu Pescare, ali pogodak Mohammeda Salaha neopravdano je poništen. Prethodno je fenomenalno Egipćanina proigrao naš Edin Džeko, a iako je Salah bio u liniji sa Bovom glavni sudija je na signalizaciju pomoćnika poništio gol Rimljana.

Redale su se potom šanse pred golom domaćih, a Vučica je u samom finišu prvog dijela ipak postigla dva ekspresna gola protiv Pescare. Prvo je Strootman u 44. minuti pogodio za 0:1, a već u narednom napadu Džeko je proigrao Nainggolana koji je udvostručio vodstvo Rimljana.

U nastvaku je Salah postigao još dva pogotoka u 48. i 60. minuti, te je riješio sve dileme oko pobjednika. I onda se desilo nešto što niko nije očekivao. U 72. minuti meča Luciano Spalletti je povukao nesvakidašnji potez kada je iz igre izveo Edina Džeku.

I to ne bi bilo ništa čudno da se Dijamant ne bori za titulu najboljeg strijelca. Džeko to nije mogao prešutjeti i “biranim” riječima je počastio trenera Rome koji će ovaj potez morati objasniti novinarima i navijačima.

Do kraja je Pescara uspjela ublažiti poraz preko Benalija u 83. minuti. za konačnih 1:4.

edin dzekoluciano spallettiRomaSeriea
KOMENTARI

KOMENTARI