Sport Centar

Rođeni u subotu imaju generalku pred početak drugog dijela sezone: Derbi u Vrapčićima

Rođeni polako ulaze u samu završnicu priprema za nastavak Prve lige FBiH, koje su počele 08.01.2018. godine.

Rođeni u subotu imaju generalku pred početak drugog dijela sezone: Derbi u Vrapčićima

Rođeni polako ulaze u samu završnicu priprema za nastavak Prve lige FBiH, koje su počele 08.01.2018. godine.

U proteklom periodu Rođeni su pored redovnih treninga odigrali i deset prijateljskih utakmica, u kojima su upisali šest pobjeda i četiri remija. Iako rezultat u pripremnom periodu nije u prvom planu, sigurno da su pomogli u stvaranju dobre atmosfere u i oko ekipe.

Pred fudbalerima Veleža sada je posljednja, generalna proba, kada će u subotu 24.02. od 15h odmjeriti snage sa ekipom Bosne iz Visokog. Iako je želja bila da se ova utakmica igra na prirodnoj travi, zbog najavljene kiše utakmica će se gotovo sigurno igrati na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni.

Mali komentar dosadašnjeg dijela priprema za fkvelez.ba dao je Minel Doljančić, koji smatra kako su pripreme odrađene vrlo kvalitetno :

Pripreme smo odradili veoma dobro i kvalitetno. Odigrali smo dosta jakih utakmica koje su nam pokazale snagu i kvalitet, dobre stvari, kao i one malo lošije na kojima treba da nastavimo da radimo. Smatram da smo jedna od najspremnijih ekipa u našem prvenstvu. Pored toga smo i dosta mlada ekipa, koja uz 3-4 malo iskusnija igrača može puno dati u narednom periodu.“

Doljančić, koji je rođen u Tuzli 30.06.1996. godine, u Velež je stigao pred početak aktuelne sezone iz Zvijezde Gradačac, i kako kaže, nije pogriješio :

„ Ovdje mi je super. Oduševljen sam navijačima koji žive za ovaj Klub i maksimalno ga podržavaju u svemu. Svi u Klubu rade maksimalno kako bi što prije vratili Velež tamo gdje mu je i mjesto, a to je Premijer liga BiH“, rekao je Minel, pa nastavio :

„Ono što mogu obećati u svoje ime, a mislim i u ime svih igrača, je da ćemo ostaviti srce na terenu i maksimalno se zalagati za ovaj grb i dres koji nosimo. Svjesni smo da je ovaj Klub nešto posebno ne samo u državi, nego i šire.“

Podsjećamo, Rođeni proljetni dio prvenstav u okviru Prve lige FBiH otvaraju utakmicom na Otoci protiv Olimpika, 03.03.2018. godine, sa početkom u 15h.

fkveleznkbosnavisoko
KOMENTARI

KOMENTARI