Sport Centar

Rođeni Sarajlija nakon žrijeba: Haseljić i ja smo i priželjkivali klub iz Bosne i Hercegovine

U žrijebu osmine finala EHF Evropskog kupa kuglice su spojile Borac i slovenačko Gorenje, a ova dva tima će snage odmjeriti na proljeće.

Rođeni Sarajlija nakon žrijeba: Haseljić i ja smo i priželjkivali klub iz Bosne i Hercegovine

U žrijebu osmine finala EHF Evropskog kupa kuglice su spojile Borac i slovenačko Gorenje, a ova dva tima će snage odmjeriti na proljeće.

Prvak BiH u rukometu će tako igrati protiv tima iz Velenja, čiji dres nose tri bh. rukometaša. Riječ je o Vladanu Lončaru, Ibrahimu Haseljiću i Tariku Veliću.

Upravo je rođeni Sarajlija Lončar komentarisao žrijeb, a za srpskainfo.com je rekao ka ko su Haseljić i on i priželjkivali tim iz Bosne i Hercegovine.

“Iskreno pred žrijeb smo Haseljić i ja priželjkivali ekipu iz Bosne i Hercegovine. Kako je Gračanica bila sa nama u grupi, željeli smo Borac i to nam se ostvarilo. Znam odlično kvalitet Borca koji je u ovom trenutku najbolji i najorganizovaniji klub u BiH. Sa dosta igrača sam nastupao u reprezentativnom selekcijama, a igrao sam i protiv Milana Dakića i Aleksandra Milićevića, tako da očekujem zaista kvalitetne mečeve. Čuo sam za povredu Bojana Ljubišića, koji je sigurno jedan od oslonaca Borca i znam da će to biti veliki hendikep za Banjalučane a golmanu želim što brži oporavak”, istakao je Lončar za srpskainfo.com.

Lončar je poručio da njegov tim veoma mlad što je svakako prednost i da već godinama igra u sličnom sistemu.

“Gorenje je mlada ekipa, imamo samo nešto starije golmane i Davida Miklavčića. Ostatak ekipe su mladi momci koji igraju zaista brzo. To je naša prednost, odlično trčanje, a tako se većinom i igra u prvenstvu Slovenije. Ekipa je trenutno doživjela u prvenstvu samo jedan poraz u Trebnju a tad smo odigrali meč praktično nakon izlaska iz korone. U evropskom takmičenju smo ostvarili četiri pobjede. Veoma smo zadovoljni nastupima eliminisali smo Sienu, zatim finski Koks koji je bio učesnik Lige šampiona. Iako su čini da smo lako prošli jer smo u oba meča slavili sa po pet razlike nije bilo baš tako. Očekujem zaista dobre utakmice mada bih iskreno voleo da je prvi meč u Banjaluci”, rekao je bek tima iz Velenja, koji je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Lončar je svoju karijeru gradio većinom u inostranstvu. Igrao je za Mađarski Pick Szeged, španski Granollers, zatim za Nexe u Hrvatskoj. Ističe da mu je trebalo vremena da se privikne na prvenstvo Slovenije.

“Privikavao sam se na ligu u Sloveniji. Ranije sam igrao u Španiji i Hrvatskoj gdje se puno više pažnje posvetilo taktici, pozicionom napadu dok je ovde pažnja usmjerena najviše na trčanje. Ekipe većinom igraju na kontre i polukontre. Ono što smo promijenili ove sezone je da smo prešli na odbranu 6-0 i za sad to odlično funkcioniše. Gorenje je dosad bilo poznato po igri 5-1 a sad smo prešli na ovu i sve ide kako treba”, zaključio je Lončar.

rkgorenjevladan loncar
KOMENTARI

KOMENTARI